Wegańskie Panierowane Tofu
Potrzebujesz przystawki bezmlecznej, wegetariańskiej i wegańskiej ? Wegańskie panierowane tofu może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 146 kalorii , 6 g białka i 11 g tłuszczu . Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą, wegański majonez, tofu i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . 3 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 24% . Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Pieczony kurczak w panierce z tofu (wegański) , Pieczony kurczak w panierowanej tofu (wegański) i Tofu pieczone w piekarniku z sosem z grzybów Portobello .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj wnętrze naczynia do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali oliwą z oliwek.
W misce wymieszaj majonez i wodę.
Do osobnej miski włóż bułkę tartą.
Zanurz plasterki tofu w mieszance majonezu; wciśnij tofu w bułkę tartą, aż całkowicie się nią pokryje.
Połóż pokryte tofu w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż tofu będzie całkowicie ugotowane, a panierka zarumieniona, około 45 minut.