Wegańskie Ciasto Czekoladowe
Potrzebujesz bezmlecznego, wegetariańskiego, lakto-owo-owocowego i wegańskiego deseru ? Wegański tort czekoladowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 359 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, kakao, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny . 2062 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 37% , to danie jest raczej kiepskie. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Surowy wegański tort czekoladowo-malinowy , Wegański tort czekoladowo-malinowy i Wegański tort truskawkowy podawany z wegańską bitą śmietaną .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść jedną foremkę do pieczenia chleba o wymiarach 9x5 cali.
Przesiej mąkę, cukier, kakao, sodę oczyszczoną i sól.
Dodaj oliwę, wanilię, ocet i wodę.
Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Wlać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita) przez 45 minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.