Wegańska Panna Cotta z migdałami krucha
Przepis Vegan Panna Cotta z migdałów kruche może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 50 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.38 za porcję. 70 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka agaru w proszku, pomarańczy, zmielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Matcha Zielona herbata Panna Cotta z czarnym sezamem krucha, Waniliowo-Migdałowa Panna Cotta, oraz Wiśnia migdałowa Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko nasmaruj sześć 3-1 / 2-calowych karbowanych form mini tart lub brioche i umieść je na patelni z blachy, aby ułatwić manewrowanie. Zestaw aside.In mały rondel, energicznie ubij agar, "mleko" i cukier, aż nie zostaną żadne grudki. Ustaw patelnię na średnim ogniu i delikatnie ubijaj, aż mieszanina zacznie bąbelkować i zagęścić. Zdejmij patelnię z pieca, aby wymieszać zarówno "kwaśną śmietanę", jak i jogurt kokosowy, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji,a następnie bardzo krótko wystudzić. Gotuj mieszaninę, aż pęcherzyki zaczną powoli pękać na powierzchni, ubijając cały czas.
Dodaj wodę różaną i wanilię, trzepaczkę do włączenia i szybko przenieś zawartość rondla do przygotowanych form. Delikatnie stuknij każdą z nich w blat, aby wybić pęcherzyki powietrza przed wygładzeniem wierzchołków szpatułką.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej przed dokładnym schłodzeniem.Do sosu hibiskus, wlać torebki herbaty do wody w małym rondlu.
Umieścić go na piecu na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wyłączyć ogień i przykryć, pozwalając na strome herbatę przez 20 do 30 minut. Po głębokiej czerwieni w odcieniu Usuń torebki herbaty i pozwól, aby nadmiar płynu wyciekł, ale nie wyciskaj ich - spowoduje to zaciemnienie mieszaniny. Osobno wymieszać cukier, skórkę pomarańczową i skrobię kukurydzianą, aż do całkowitego połączenia i dodać te suche produkty do rondla. Odstawić do ognia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, a płyn bulgotnie i całkowicie zgęstnieje.
Ostudzić przed schłodzeniem w fridge.To dodać migdały kruche, zacząć od połączenia cukru, wody, syrop kukurydziany, cynamon, i sól w średnim rondlu na umiarkowanym ogniu. Oprzeć się pokusie mieszania i delikatnie obracać patelnię, aby wymieszać zawartość. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i nadal ostygać, aż cukier karmelizuje i zamienia blady bursztynowy kolor. W międzyczasie ustaw w pobliżu silpat lub kawałek pergaminu, gdzie krucha może odpocząć. Gdy syrop cukrowy osiągnie odpowiedni odcień złotego brązu, szybko wymieszaj pokrojone migdały, aby pokryć je równomiernie w mieszaninie i nie trać czasu na wylanie wszystkiego na przygotowany silpat lub pergamin. Wygładzić kruche na jak najcieńszą warstwę.
Niech ostygnie całkowicie przed rozbiciem go do pieces.To podawać, łyżką około 1/4-1/3 szklanki sosu hibiskusowego na talerzu, i włączyć jedną panna cotta na górze. Klin kawałek migdałów kruche w grzebieniu panna cotta, wachlować trzy surpremes cytrusowe obok, i posypać arils granatu na górze. Zakończ to wszystko kilkoma liśćmi mięty do dekoracji. Powtórz dla pozostałych płytek.