Wegańska Marchewkowa Zupa Curry

Wegańska Marchewkowa Zupa Curry
Przepis wegańska zupa curry z marchwi jest gotowa w około 35 minut i zdecydowanie jest super jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 170 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Sprawdza się jako bardzo przystępna zupa. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mleko kokosowe, bulion warzywny, curry w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Wegańskie Brussel marchew Curry babeczki z serem śmietankowym lukier i klon Curry redukcji, Zupa Marchewkowa Z Czerwonym Curry, oraz Curry Zupa Marchewkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać bulion warzywny do garnka do zupy i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać w proszku curry, kminek, cynamon, i imbir; dodać marchew. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, aż marchewki będą miękkie, o 20 protokół, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Odcedź marchew z bulionu i umieść marchew w blenderze, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wlać około 1/4 szklanki bulionu warzywnego do blendera, aby marchewki puree. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby marchewki ruszyły, zanim zostawisz ją na puree. Przecier w partiach, aż będzie gładki, w razie potrzeby; przecier z marchwi należy włożyć do bulionu warzywnego. Alternatywnie, można użyć blendera i puree marchewki prawo w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Wymieszaj z mlekiem kokosowym i wodą (użyj puszki z mlekiem kokosowym do pomiaru). Doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu; posypać kolendrą służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn