Wegańska Marchewkowa Zupa Curry

Wegańska Marchewkowa Zupa Curry
Przepis wegańska zupa curry z marchwi jest gotowa w około 35 minut i zdecydowanie jest super jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 170 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Sprawdza się jako bardzo przystępna zupa. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mleko kokosowe, bulion warzywny, curry w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Wegańskie Brussel marchew Curry babeczki z serem śmietankowym lukier i klon Curry redukcji, Zupa Marchewkowa Z Czerwonym Curry, oraz Curry Zupa Marchewkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać bulion warzywny do garnka do zupy i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać w proszku curry, kminek, cynamon, i imbir; dodać marchew. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, aż marchewki będą miękkie, o 20 protokół, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Odcedź marchew z bulionu i umieść marchew w blenderze, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wlać około 1/4 szklanki bulionu warzywnego do blendera, aby marchewki puree. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby marchewki ruszyły, zanim zostawisz ją na puree. Przecier w partiach, aż będzie gładki, w razie potrzeby; przecier z marchwi należy włożyć do bulionu warzywnego. Alternatywnie, można użyć blendera i puree marchewki prawo w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Wymieszaj z mlekiem kokosowym i wodą (użyj puszki z mlekiem kokosowym do pomiaru). Doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu; posypać kolendrą służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn