Wegańska Marchewkowa Zupa Curry
Przepis wegańska zupa curry z marchwi jest gotowa w około 35 minut i zdecydowanie jest super jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 170 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Sprawdza się jako bardzo przystępna zupa. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mleko kokosowe, bulion warzywny, curry w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Wegańskie Brussel marchew Curry babeczki z serem śmietankowym lukier i klon Curry redukcji, Zupa Marchewkowa Z Czerwonym Curry, oraz Curry Zupa Marchewkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać bulion warzywny do garnka do zupy i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać w proszku curry, kminek, cynamon, i imbir; dodać marchew. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, aż marchewki będą miękkie, o 20 protokół, często mieszając.
Odcedź marchew z bulionu i umieść marchew w blenderze, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny.
Wlać około 1/4 szklanki bulionu warzywnego do blendera, aby marchewki puree. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby marchewki ruszyły, zanim zostawisz ją na puree. Przecier w partiach, aż będzie gładki, w razie potrzeby; przecier z marchwi należy włożyć do bulionu warzywnego. Alternatywnie, można użyć blendera i puree marchewki prawo w garnku.
Wymieszaj z mlekiem kokosowym i wodą (użyj puszki z mlekiem kokosowym do pomiaru). Doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu; posypać kolendrą służyć.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Aichenberg Premium Gruner Veltliner]()
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.