Wegańska Lasagne

Wegańska Lasagne
Wegańska lasagne może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten wegański przepis służy 12 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli masz cebulę, ocet winny, funty bakłażana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wegańska Lasagne, Najlepsza Wegańska Lasagne, oraz Wegańska Lasagne.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój bakłażana wzdłuż na plastry o grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
3
Umieść w jednej warstwie na płaskiej powierzchni lub 2 blach do pieczenia, nakładając się lekko w razie potrzeby i posypać równomiernie 1 łyżeczką soli. Odwróć bakłażan i posypać równomiernie pozostałą 1 łyżeczką soli; odstawić, aż woda powstanie kulek na powierzchni, co najmniej 30 minut. W międzyczasie przygotuj sos.W przypadku sosu: używając robota kuchennego wyposażonego w przystawkę do ostrza, pulsuj pomidory i ich soki, w razie potrzeby, partiami, aż do grubo posiekanego (około 10 strąków).
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
SOSSOS
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Rozgrzać olej w dużym rondlu z ciasną pokrywką na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund więcej.Przesunąć cebulę i czosnek na jedną stronę patelni i dodać pastę pomidorową na pustą stronę patelni. Gotować pastę lekko, aby usunąć surowy smak, mieszając od czasu do czasu, około 1 do 2 minut. Wymieszać cebulę i czosnek do pasty do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj pokrojone pomidory, liść laurowy, płatki czerwonej papryki i kilka szczypt soli. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 45 protokół do stopienia smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
SólSól
8
Dodać kapary, smak, i doprawić dodatkowymi solą i płatkami czerwonej papryki w razie potrzeby; zestaw aside.To Zakończ bakłażan: używając ręczników papierowych, osusz plastry bakłażana po obu stronach. Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 1/2 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
BakłażanBakłażan
KaparyKapary
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
9
Dodaj tyle bakłażana, aby usiąść w jednej warstwie na patelni i zapiekać po obu stronach, w sumie około 4 minut. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przenieść na talerz i powtórzyć, partiami, z innym 1 1/2 łyżki oleju i pozostałego niegotowanego bakłażana.Podczas gdy bakłażan gotuje, umieść pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, pietruszki, octu, płatków czerwonej papryki i szczyptę soli w dużej misce i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OcetOcet
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Przenieść podsmażony bakłażan do mieszaniny olej-ocet i wrzucić. Smak i doprawić dodatkową solą w razie potrzeby.Do makaronu: doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
MakaronyMakarony
OcetOcet
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Dodać makaron i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż al dente, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
1
Rozłóż cienką warstwę sosu pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Na wierzchu sosu umieścić jedną warstwę makaronu, około 3 makaronów o regularnych rozmiarach. Top makaron z ćwierć napełniania tofu (o 1 szklanka) i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Połóż ćwierć plasterków bakłażana na nadzieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
4
Rozprowadzić około 1 szklanki sosu nad bakłażanem i posypać około 1/4 szklanki liści bazylii. Zrób jeszcze trzy warstwy makaronu, nadzienia, bakłażana, sosu i bazylii, pomijając bazylii z górnej warstwy.Przykryć folią i piec 50 minut. Odkryć i piec do bulgotania, o 10 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
BakłażanBakłażan
MakaronyMakarony
SOSSOS
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Ostudzić co najmniej 10 minut przed cięciem.
6
Posypać pozostałą 1/4 szklanki bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
7
Podawać z pozostałym sosem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweluźno zapakowane liście bazylii (z około 1 pęczka), pokrojone w wstążki o grubości 1/4 calaluźno zapakowane liście bazylii (z około 1 pęczka), pokrojone w wstążki o grubości 1/4 cala1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1Batoniki toffi Heathświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej w razie potrzebyświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej w razie potrzeby2kilogramypomidory całe bez skórki, najlepiej San Marzanopomidory całe bez skórki, najlepiej San Marzano23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.bakłażan (ok. 2 małe)bakłażan (ok. 2 małe)21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2Batoniki toffi Heathsól koszerna, plus więcej w razie potrzebysól koszerna, plus więcej w razie potrzeby3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.makaron z suszoną lasagnąmakaron z suszoną lasagną23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo wyciśnięty sok z cytryny, plus więcej w razie potrzeby (z ok. 1/2 cytryny)świeżo wyciśnięty sok z cytryny, plus więcej w razie potrzeby (z ok. 1/2 cytryny)2Batoniki toffi HeathSkórka z cytryny drobno startej (z około 2 średnich cytryn)Skórka z cytryny drobno startej (z około 2 średnich cytryn)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrożdże odżywcze (opcjonalnie)drożdże odżywcze (opcjonalnie)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane liście pietruszki włoskiejdrobno posiekane liście pietruszki włoskiej0Batoniki toffi Heathpłatki czerwonej papryki, plus więcej w razie potrzebypłatki czerwonej papryki, plus więcej w razie potrzeby1Batoniki toffi Heath1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.miękkie tofu, osuszonemiękkie tofu, osuszone12 łyżeczki czosnku w proszkuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1( bakłażany)cebula żółta, drobno posiekanacebula żółta, drobno posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia26
Magazyn