Wegańska lasagne może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten wegański przepis służy 12 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli masz cebulę, ocet winny, funty bakłażana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wegańska Lasagne, Najlepsza Wegańska Lasagne, oraz Wegańska Lasagne.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Pokrój bakłażana wzdłuż na plastry o grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
3
Umieść w jednej warstwie na płaskiej powierzchni lub 2 blach do pieczenia, nakładając się lekko w razie potrzeby i posypać równomiernie 1 łyżeczką soli. Odwróć bakłażan i posypać równomiernie pozostałą 1 łyżeczką soli; odstawić, aż woda powstanie kulek na powierzchni, co najmniej 30 minut. W międzyczasie przygotuj sos.W przypadku sosu: używając robota kuchennego wyposażonego w przystawkę do ostrza, pulsuj pomidory i ich soki, w razie potrzeby, partiami, aż do grubo posiekanego (około 10 strąków).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Pomidor
SOS
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Blacha Do Pieczenia
4
Rozgrzać olej w dużym rondlu z ciasną pokrywką na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
6
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund więcej.Przesunąć cebulę i czosnek na jedną stronę patelni i dodać pastę pomidorową na pustą stronę patelni. Gotować pastę lekko, aby usunąć surowy smak, mieszając od czasu do czasu, około 1 do 2 minut. Wymieszać cebulę i czosnek do pasty do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj pokrojone pomidory, liść laurowy, płatki czerwonej papryki i kilka szczypt soli. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 45 protokół do stopienia smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Liście Laurowe
Pomidor
Sól
8
Dodać kapary, smak, i doprawić dodatkowymi solą i płatkami czerwonej papryki w razie potrzeby; zestaw aside.To Zakończ bakłażan: używając ręczników papierowych, osusz plastry bakłażana po obu stronach. Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 1/2 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Bakłażan
Kapary
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
9
Dodaj tyle bakłażana, aby usiąść w jednej warstwie na patelni i zapiekać po obu stronach, w sumie około 4 minut. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Bakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Przenieść na talerz i powtórzyć, partiami, z innym 1 1/2 łyżki oleju i pozostałego niegotowanego bakłażana.Podczas gdy bakłażan gotuje, umieść pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, pietruszki, octu, płatków czerwonej papryki i szczyptę soli w dużej misce i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Oliwa Z Oliwek
Bakłażan
Pietruszka-nać
Ocet
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Przenieść podsmażony bakłażan do mieszaniny olej-ocet i wrzucić. Smak i doprawić dodatkową solą w razie potrzeby.Do makaronu: doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Makarony
Ocet
Woda
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
12
Dodać makaron i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż al dente, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
1
Rozłóż cienką warstwę sosu pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
2
Na wierzchu sosu umieścić jedną warstwę makaronu, około 3 makaronów o regularnych rozmiarach. Top makaron z ćwierć napełniania tofu (o 1 szklanka) i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
SOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Połóż ćwierć plasterków bakłażana na nadzieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
4
Rozprowadzić około 1 szklanki sosu nad bakłażanem i posypać około 1/4 szklanki liści bazylii. Zrób jeszcze trzy warstwy makaronu, nadzienia, bakłażana, sosu i bazylii, pomijając bazylii z górnej warstwy.Przykryć folią i piec 50 minut. Odkryć i piec do bulgotania, o 10 protokół więcej.