Wegański Chleb Dyniowy Nog
Ten wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 622 kalorie, 10g białka, oraz 22g tłuszczu. 653 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli, bezmlecznego lukru nog, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Wegański Chleb Dyniowy, Wegański Chleb Dyniowy, oraz Wegański Chleb Dyniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325ºF i nasmaruj 4 mini-bochenki tins.In średniej wielkości miskę, połączyć mąkę, przyprawę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i salt.In duża miska, wymieszać (z dużą łyżką lub miksera) Dynia, Nog, brązowy cukier, olej, i wanilia, aż będzie gładka.Mieszać w mieszaninie mąki, aż wszystko jest po prostu połączone. Szybko staje się gładki.Podziel ciasto między przygotowane puszki, wygładzając szczyty z tyłu łyżką lub łopatką. Ciasto jest trochę grube.
Pieczemy chleb przez 45 do 55 minut, lub aż będzie twardy w dotyku. Po zakończeniu chleb powinien lekko odciągnąć od patelni, będzie lekko rumiany, a wykałaczka włożona w środek bochenka powinna wyjść dość czysta (kilka małych okruchów jest w porządku).
Niech bochenki ostygną przez 10 minut, zanim popping je do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.Oprzeć się pokusie cięcia w tych bochenków, gdy jeszcze gorące. Jak każdy chleb, będą nieco kruche, gdy będą gorące, ale idealnie ujędrnią, gdy ostygną.W razie potrzeby, skropić lukrem co najmniej 10 minut przed podaniem.