Weekend Bolognese

Weekend Bolognese
Weekendowy Bolognese może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 5 i kosztuje 3,62 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 693 kalorii, 32G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mielonej gałki muszkatołowej, mielonej polędwicy, liści bazylii i czosnku. 109 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 84%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Weekend Bolognese, Weekend Bolognese, oraz Weekend Turcja "Bolognese".

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej (12-calowej) patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj mieloną polędwicę i gotuj, krusząc mięso drewnianą łyżką, przez 5 do 7 minut, aż mięso straci różowy kolor i zacznie brązowieć. Dodaj czosnek, oregano i płatki czerwonej papryki i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Polędwica MielonaPolędwica Mielona
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4
Wlej 1 szklankę wina na patelnię i wymieszaj, aby zeskrobać zrumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, 1 łyżkę soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu, mieszając, aż się połączą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
W międzyczasie zagotuj duży garnek wody, dodaj łyżkę soli, odrobinę oleju i makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na pudełku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Podczas gdy makaron się gotuje, Zakończ SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Dodaj gałkę muszkatołową, bazylię, śmietanę i pozostałe 1/4 szklanki wina do sosu i gotuj na wolnym ogniu przez 8 do 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje. Gdy makaron się ugotuje, odcedź i wlej do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodaj sos i 1/2 szklanki parmezanu i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Podawać na gorąco z parmezanem z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawSos
Magazyn