Warzywne Fritto Misto z cytrynowym majonezem
Warzywne Fritto Misto z cytrynowym majonezem to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 454 kalorie, 7G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli morskiej, oleju roślinnego, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Warzywa i krewetki Frito Misto z majonezem Harissa, Fritto Misto, oraz Fritto Misto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do Fritto misto: w średniej misce, wymieszać mąkę, sól i pieprz. W dużym rondlu o ciężkim dnie wlać wystarczającą ilość oleju, aby napełnić patelnię około 1/3 drogi.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju osiągnie 375 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zbrązowieje w około 1 minutę.) Pogłębiać kalafior, fasola szparagowa, koper włoski, fasola garbanzo i plastry cytryny w mące. Smażyć pogłębione składniki przez 1 do 3 minut, aż lekko rumiane.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
W przypadku majonezu cytrynowego: w małej misce ubić majonez i sok z cytryny na gładką masę.
Wlać do małej miski do zanurzania lub serwowania.
Ułożyć fritto misto na półmisku i podawać z cytrynowym majonezem.