Warzywne Fritto Misto z cytrynowym majonezem

Warzywne Fritto Misto z cytrynowym majonezem
Warzywne Fritto Misto z cytrynowym majonezem to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 454 kalorie, 7G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli morskiej, oleju roślinnego, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Warzywa i krewetki Frito Misto z majonezem Harissa, Fritto Misto, oraz Fritto Misto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do Fritto misto: w średniej misce, wymieszać mąkę, sól i pieprz. W dużym rondlu o ciężkim dnie wlać wystarczającą ilość oleju, aby napełnić patelnię około 1/3 drogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser TallegioSer Tallegio
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
2
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju osiągnie 375 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zbrązowieje w około 1 minutę.) Pogłębiać kalafior, fasola szparagowa, koper włoski, fasola garbanzo i plastry cytryny w mące. Smażyć pogłębione składniki przez 1 do 3 minut, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
3
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
W przypadku majonezu cytrynowego: w małej misce ubić majonez i sok z cytryny na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
5
Wlać do małej miski do zanurzania lub serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
6
Ułożyć fritto misto na półmisku i podawać z cytrynowym majonezem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn