Warzywa Szkliwione
Glazurowane warzywa mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 204 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz małe marchewki, ocet, brukselkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Spróbuj Warzywa Glazurowane Soją, Glazurowane Warzywa Korzeniowe, oraz Glazurowane Warzywa Korzeniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć zewnętrzne liście z brukselki. Przyciąć końce łodygi i wyciąć płytkie X na dnie.
Brukselki i marchewki na parze w koszyku na parze nad wrzącą wodą 8 do 10 minut lub do chrupkości-przetargu.
Ugotuj brązowy cukier i następne 3 składniki na dużej patelni nonstick na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż mieszanina zacznie karmelizować.
Dodaj cebulę; gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 10 do 12 minut lub aż cebula jest szkliwiona i miękkie.
Dodać brukselkę, marchew, i kukurydza dziecko; gotować, mieszając delikatnie, 5 minut lub do dokładnie ogrzane.