Warzywa Smażone Quinoa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonego Quinoana z warzywami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,21 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką wodę, czosnek, marchew i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest świetne. Spróbuj Warzywa Smażone Quinoa, Warzywa Smażone Quinoa, oraz 10 Minut Warzyw Quinoa "Smażony Ryż" dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść quinoa, woda, sól i 1 ząbek posiekanego czosnku w średniej wielkości garnku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta i quinoa jest miękka, o 15-20 protokół. Podczas gotowania quinoa, przygotować warzywa. Umyć każdą łodygę bok choy, a następnie pokroić na dwie części w miejscu, w którym zaczynają się liście. Ustaw dolną białą łodygę na bok i zachowaj do innego użycia. Posiekaj Pozostałe łodygi i zieleninę na kawałki wielkości kęsa. Spryskaj dużą, głęboką patelnię lub wok sprayem do gotowania i podgrzej go. Zebrać warzywa w pobliżu, wraz z bulionem warzywnym i łyżką stołową. Gdy patelnia jest gorąca, dodać korzeń imbiru, czosnek, i marchew i smażyć przez około 1 minutę.
Dodać około 1 łyżki bulionu i nadal gotować i mieszać przez kolejne 2 minuty, dodając kolejny plusk bulionu, jeśli czosnek zacznie się przyklejać lub wyschnąć.
Dodaj grzyby i kolejną łyżkę bulionu i gotuj kolejne 2 minuty.
Dodać bok choy i 2 łyżki bulionu, wymieszać i przykryć. Gotować, aż bok choy jest przetargu, ale nadal jasnozielony, zaledwie kilka minut. Pokruszyć tofu do mieszanki warzyw.
Wymieszać sos sojowy i ocet z pozostałym bulionem i wlać go na tofu. Wymieszać i gotować przez 1 lub 2 protokół, wystarczy podgrzać tofu. Puch gotowane quinoa i dodać go do warzyw.
Dobrze wymieszać i gotować do ogrzania.
Podawać z dodatkowym sosem sojowym, gorącą musztardą lub sosem chili przy stole.