Warzywa miodowo-sojowe z chrupiącymi grzybami
Miodowo-sojowo-glazurowane warzywa z chrupiącymi grzybami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.86 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej canolan, grzyby shiitake, azjatyckie krakersy ryżowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Chrupiący Łosoś Polewany Miodem, oraz Hoisin-glazurowane bułeczki Boczkowe z Podsmażonymi grzybami i marynowanymi warzywami.
Instrukcje
Na dużej patelni, podgrzać 1 łyżkę oleju, aż się połysk.
Dodać rzepy i rzodkiewki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż lekko rumiane i chrupiące-przetargu, 10 protokół.
Dodać miód i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż warzywa są szkliwione, 5 protokół.
Dodaj sos sojowy i gotować, aż syropy, 5 minut dłużej.
Dodać sok z cytryny i chard szwajcarski; gotować, aż chard zwiędnie, 2 protokół. Podnieść ciepło do wysokiej i gotować, aż cała ciecz wyparuje, 2 minuty dłużej; zachować ciepło.
W średniej misce wymieszać melasę z wodą i doprawić solą.
Dodaj shiitake i wrzucić do płaszcza.
Grzyby odcedzić, wyciskając większość nadmiaru płynu. W osobnej misce, wrzucić grzyby z okruchów krakers ryżu, naciskając, aby pomóc okruchy przylegają.
Na dużej patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oleju, aż migotanie.
Dodać pokryte grzyby i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż złoty i chrupiące, 5 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Warzywa polać grzybami i podawać od razu.