Marynata do steków z piwem i brązowym cukrem
Piwo i brązowy cukier stek marynata może być tylko marynata szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 218 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek w proszku, sól przyprawione, steki z polędwicy wołowej, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Marynata piwna do steków, Polędwiczki wieprzowe w marynacie Bourbon-Brown Sugar, oraz Pumpkin Beer and Brown Sugar Cupcakes.
Instrukcje
Rozgrzej grill na duże ciepło.
Użyj widelca, aby szturchnąć otwory na całej powierzchni steków i umieść steki w dużym naczyniu do pieczenia. W misce wymieszaj piwo, sos teriyaki i brązowy cukier.
Polać sosem na steki i odstawić na około 5 minut.
Posypać 1/2 przyprawionej soli, pieprzu i czosnku w proszku; odstawić na 10 minut. Obróć steki, posyp pozostałą przyprawioną solą, pieprzem i czosnkiem w proszku i kontynuuj marynowanie jeszcze przez 10 minut.
Zalać marynatę do małego rondla, doprowadzić do wrzenia i gotować przez kilka minut.
Lekko nasmarować ruszt grillowy. Steki z grilla przez 7 minut na stronę lub do pożądanej doneness. W ciągu ostatnich kilku minut grillowania, steki baste z gotowanej marynaty, aby wzmocnić smak i zapewnić soczystość.