Warzywa Buraczane

Warzywa Buraczane
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do twojego repertuaru, warzywa z buraków mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 67 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 4222 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, ocet jabłkowy, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera, Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, oraz Makaron Golden Beet & beet Greens z Ricottanem i serem Feta.

Instrukcje

1
Opłucz i pokrój buraki: opłucz buraki w zlewie wypełnionym zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Odcedzić zieleninę i spłukać po raz drugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
3
Odcedzić Zielenie i odciąć wszelkie ciężkie łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
4
Pokrój liście na kawałki wielkości kęsa. Odstawić.
5
Podsmaż boczek, cebula, czosnek: na dużej patelni lub rondlu 3-qt, gotować boczek, aż lekko rumiane na średnim ogniu (lub ciepła 1 łyżka tłuszczu boczku).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj cebulę, gotuj na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i zacznie brązowieć. Czosnek wymieszać, gotować jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1
Dodaj wodę do gorącej patelni, mieszając, aby rozluźnić wszelkie cząstki z dna patelni. Wymieszać z cukrem i płatkami czerwonej papryki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Dodać zieleninę buraczaną, delikatnie wrzucić mieszankę cebuli, aby zieleń była dobrze pokryta. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5-15 minut, aż zielenie będą miękkie. Wymieszać z octem. (Dla kapusta lub zieleni collard nadal gotować dodatkowe 20 do 25 minut lub do pożądanej czułości.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
ZieloniZieloni
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
JarmużJarmuż
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn