Warzywa Buraczane
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do twojego repertuaru, warzywa z buraków mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 67 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 4222 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, ocet jabłkowy, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera, Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, oraz Makaron Golden Beet & beet Greens z Ricottanem i serem Feta.
Instrukcje
Opłucz i pokrój buraki: opłucz buraki w zlewie wypełnionym zimną wodą.
Odcedzić zieleninę i spłukać po raz drugi.
Odcedzić Zielenie i odciąć wszelkie ciężkie łodygi.
Pokrój liście na kawałki wielkości kęsa. Odstawić.
Podsmaż boczek, cebula, czosnek: na dużej patelni lub rondlu 3-qt, gotować boczek, aż lekko rumiane na średnim ogniu (lub ciepła 1 łyżka tłuszczu boczku).
Dodaj cebulę, gotuj na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i zacznie brązowieć. Czosnek wymieszać, gotować jeszcze minutę.
Dodaj wodę do gorącej patelni, mieszając, aby rozluźnić wszelkie cząstki z dna patelni. Wymieszać z cukrem i płatkami czerwonej papryki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Dodać zieleninę buraczaną, delikatnie wrzucić mieszankę cebuli, aby zieleń była dobrze pokryta. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5-15 minut, aż zielenie będą miękkie. Wymieszać z octem. (Dla kapusta lub zieleni collard nadal gotować dodatkowe 20 do 25 minut lub do pożądanej czułości.)