Warstwowe pieczone letnie warzywa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj warstwowe pieczone letnie warzywa. Ten przepis służy 4. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 315 kalorii, 7G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, cebula czosnku, rozmaryn, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 58 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Pieczone letnie warzywa i ciecierzyca, Warstwowa Sałatka Letnia, oraz Warstwowa Sałatka Letnia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Skrop okrągłe naczynie żaroodporne z odrobiną oleju; następnie, zaczynając od zewnątrz, szczelnie układaj naprzemienne plastry warzyw w koncentrycznych kręgach, aż dojdziesz do środka usiądź tutaj na główce czosnku. Jeśli masz jeszcze jakieś warzywa, włóż je do luk Na Zewnątrz. Gałązki rozmarynu wsadzić między warzywa, wszystko obficie skropić oliwą z oliwek, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Piecz wszystko razem, skropić więcej oleju od czasu do czasu, przez 50 min - 1 godz., aż warzywa będą miękkie i lekko zwęglone.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na kilka minut, następnie wyjąć czosnek i oddzielić go na goździki do wyciśnięcia na warzywa.