Warstwowe pieczone letnie warzywa

Warstwowe pieczone letnie warzywa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj warstwowe pieczone letnie warzywa. Ten przepis służy 4. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 315 kalorii, 7G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, cebula czosnku, rozmaryn, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 58 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Pieczone letnie warzywa i ciecierzyca, Warstwowa Sałatka Letnia, oraz Warstwowa Sałatka Letnia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Skrop okrągłe naczynie żaroodporne z odrobiną oleju; następnie, zaczynając od zewnątrz, szczelnie układaj naprzemienne plastry warzyw w koncentrycznych kręgach, aż dojdziesz do środka usiądź tutaj na główce czosnku. Jeśli masz jeszcze jakieś warzywa, włóż je do luk Na Zewnątrz. Gałązki rozmarynu wsadzić między warzywa, wszystko obficie skropić oliwą z oliwek, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Piecz wszystko razem, skropić więcej oleju od czasu do czasu, przez 50 min - 1 godz., aż warzywa będą miękkie i lekko zwęglone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Wyjąć z piekarnika i odstawić na kilka minut, następnie wyjąć czosnek i oddzielić go na goździki do wyciśnięcia na warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia88
Magazyn