Warstwowa Sałatka Z Makaronem Caprese
Warstwowa sałatka z makaronem Caprese jest wegańskie przystawka. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, liście bazylii, makaron orecchiette i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Makaronem Caprese, Sałatka Z Makaronem Caprese, oraz Sałatka Z Makaronem Caprese.
Instrukcje
W dużej garnku podgrzać 3 ćwiartki wody do wrzenia.
Dodać 3 łyżki soli; powrócić do wrzenia.
Dodać makaron; gotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Odcedzić i lekko ostudzić, a następnie wrzucić z 1 szklanką zarezerwowanego płynu do marynowania z bocconcini (jeśli jest mniej niż 1 szklanka płynu do marynowania, dodać wystarczającą ilość oliwy do płynu, aby uzyskać 1 szklankę). Przechowywać w lodówce do całkowitego ostygnięcia.
Pomidory umieścić na patelni do pieczenia z boku, podzielone według koloru; posypać 1/2 łyżeczki soli. Odstawić na 15 minut, a następnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
W rondlu 1-quart, podgrzać ocet balsamiczny na wolnym ogniu na średnim ogniu. Dusić 10 do 15 minut lub do zmniejszenia o połowę. Odstawić do ostygnięcia.
W 3 1/2-quart trifle dish lub dużej szklanej misce, warstwę w następujący sposób: delikatnie warstwę połowę makaronu, następnie jedną trzecią liści bazylii, a następnie jedną warstwę wszystkich czerwonych pomidorów. Dodać pomidory z bocconcini, następnie resztę makaronu, kolejną jedną trzecią bazylii, a następnie żółte pomidory.
Skropić schłodzonym octem balsamicznym.
Pozostałą bazylię rozdrobnić i posypać wierzchem.