Warstwowa Sałatka Grecka
Warstwowa sałatka grecka to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 18g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.81 za porcję. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz oliwki kalamatan, mleko, sos sałatkowy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest znakomite. Spróbuj Warstwowa Sałatka Grecka, Dip Warstwowy Z Sałatką Grecką, oraz Warstwowa Sałatka Grecka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szpinak gotować zgodnie z zaleceniami na pudełku. Spłukać zimną wodą do ostygnięcia.
Odcedzić, wyciskając jak najwięcej płynu.
W robocie kuchennym umieść szpinak i pozostałe składniki dressingu. (Nie używać blendera.) Okładka; proces 1 do 2 minut, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki, aż będą gładkie.
W bardzo dużej (5-quart) szklanej misce umieść około połowy zieleni sałatkowych.
Warstwę z kurczakiem, pomidorami i ogórkiem. Rezerwa 1/4 szklanki cebuli do polewy; warstwy pozostałej cebuli na ogórek. Top z pozostałych zieleni.
Rozprowadzić sos równomiernie na sałatce.
Posypać serem, oliwkami i cebulą.
Podawać natychmiast, lub przykryć i przechowywać w lodówce kilka godzin lub na noc. Tuż przed podaniem wrzucić sałatkę do płaszcza z dressingiem.