Waniliowo-Migdałowa Panna Cotta
Przepis waniliowo-migdałowa Panna Cottan jest gotowy w około 4 godziny i 20 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt migdałowy, mleko migdałowe, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Waniliowo-migdałowa Panna Cotta z sosem Mango, Vanilla Panna Cotta, oraz Vanilla Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1/3 szklanki mleka migdałowego do małej miseczki i wymieszać z żelatyną; odstawić.
W średnim rondlu wymieszaj śmietanę, pozostałe mleko migdałowe i cukier. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, uważnie obserwując, jak krem szybko wzrośnie do górnej części patelni.
Wlać żelatynę i mleko migdałowe do mieszanki śmietany i mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Dodaj 1/2 łyżeczki ekstraktu z migdałów i ekstraktu z wanilii i gotuj przez 1 minutę, stale mieszając.
Wyjąć z ognia i wlać do 6 (4-uncji) pojedynczych ramekin.
Pozostaw ramekiny Odkryte w temperaturze pokojowej do ostygnięcia. Gdy ostygnie, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny (można pozostawić na noc.)
Aby usunąć, Uruchom nóż po bokach każdego ramekina i odwróć nad talerzem do serwowania.
W małej miseczce połącz 1/4 szklanki syropu czekoladowego z 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego.
Mżawka na szczycie panna cottas do dekoracji góry, zgodnie z życzeniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.