Wakacyjne Ciasto Szafranowe
Świąteczne ciasto szafranowe wymaga około 15 minut od początku do końca. Na 14 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 15. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 130 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, jajko, cukier perłowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 14%. Podobne przepisy to Tajny składnik (Szafran): Sałatka z pieczonych bakłażanów z jogurtem szafranowym, Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, oraz Ciasto Maślano-Szafranowe.
Instrukcje
W misce umieścić masło i wszystko oprócz 1 łyżeczki cukru; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty (około 5 minut).
Dodać jajko; ubić, aż dobrze się połączy.
Podgrzać mleko w małym garnku na średnim ogniu. Szafran zmiażdżyć z pozostałą 1 łyżeczką cukru w moździerzu lub małym naczyniu.
Usuń mleko z ognia, dodaj cukier szafranowy do garnka i wymieszaj. Przykryć i niech strome 5 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce.
Dodać mieszankę mąki i mieszankę mleka na przemian z mieszanką cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Wymieszać z rodzynkami.
Zeskrobać ciasto do lekko nasmarowanej 8-calowej okrągłej patelni do ciast. Ułożyć migdały na wierzchu ciasta; posypać równomiernie cukrem perłowym.
Piec w 350 przez 25 minut lub aż tester włożony do środka wyjdzie czysty. Ostudzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć ciasto z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Dowiedz się więcej o szafran: te żółto-pomarańczowe stygmaty z małego fioletowego krokusa tworzą najdroższą przyprawę na świecie, ponieważ jest niezwykle pracochłonna-każdy kwiat zapewnia tylko trzy stygmaty, które muszą być ręcznie zbierane, a następnie suszone. Na szczęście, trochę szafranu przechodzi długą drogę. Ta przyprawa jest integralną częścią wielu tradycyjnych potraw, takich jak wspomniane Szwedzkie bułki szafranowe, risotto milanese, bouillabaisse i paella. Sproszkowany szafran traci swój smak i często może być zafałszowany imitacjami. Kup niewielką ilość wysokiej jakości nici i zmiażdż lub strome tuż przed użyciem. Przechowuj szafran szczelnie w chłodnym, ciemnym miejscu.