Voodoo Crawfish Enchiladas

Voodoo Crawfish Enchiladas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Enchiladas z raków Voodoo. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 992 kalorie. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę w proszku, przyprawa cajun, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chleb kukurydziany z serem Jalapeno z rakiem etouffee, Voodoo Rootbeer, oraz Blacha Miska Voodoo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do nadzienia: piecz papryki chile, papryka, cebula i pomidory na grillu lub otwartym ogniu, aż zwęglone Na Zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Umieścić w plastikowej torbie lub na tacy i schłodzić w lodówce przez co najmniej godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Wyciągnij je z lodówki i rezerwy 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula i 1 czerwony pomidor do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Usuń skórę i nasiona (w razie potrzeby) z resztą papryki, będąc bardzo ostrożnym, aby nie dotykać twarzy. Pozostawienie nasion W oznacza, że Twoje enchiladas są znacznie bardziej pikantne. Dla łagodniejszych enchiladas, pominąć habaneros całkowicie. Zeskrobać każdy czarny char off czerwonej cebuli i zewnętrznej skóry (nie dobre zjada). Po wykonaniu tego, chcesz wymieszać paprykę, cebulę, pomidory i ostrą paprykę i posiekać je na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Szalotki Pokrojone W Cienkie PaskiSzalotki Pokrojone W Cienkie Paski
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Gdy warzywa są posiekane, dodać mięso z ogona raków i połowę sera jack i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
RakiRaki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
W oddzielnej misce do mieszania, dodać przyprawę Cajun, czosnek w proszku, cebula w proszku, papryka i tymianek. Ta mieszanka przypraw, którą stworzyłeś, jest wielką przyprawą czernienia, więc zapisz wszelkie dodatkowe, które masz. Niektóre przyprawy Cajun mają więcej soli niż inne, więc smak mieszaniny. Powinien mieć dużo smaku, ale mieć ładną równowagę soli. Jeśli okaże się, że potrzebujesz trochę soli, dodać trochę soli sezonowanej lub sezon-wszystko; jeśli zbyt słone, dodać trochę więcej papryki, czosnek i cebula w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego
RamięRamię
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
7
Po wymieszaniu przypraw dodaj połowę do mieszanki raków i smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1
Na rozgrzanej patelni na średnim ogniu dodać odrobinę oliwy, a następnie dodać masło. Natychmiast dodać czosnek i szalotki; to będzie gotować szybko więc mieć swój krem gotowy do pracy. Gotować może przez minutę, ciągle mieszając (nie palić), a następnie dodać ciężką śmietanę. Używając trzepaczki, mieszaj sos, aż zacznie się gotować. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i mieszać co kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
W robocie kuchennym dodaj zarezerwowaną czerwoną paprykę, cebulę, pomidor, przyprawę Cajun, paprykę i przyprawioną sól. Puree na gładką konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodaj tę mieszaninę do gorącej śmietany i dobrze wymieszaj. Podgrzać na średnim ogniu i dusić przez 15 minut, często mieszając. Nie pozwól, aby sos się zagotował. (SOS ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce, jeśli chcesz zrobić go z wyprzedzeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Do montażu: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Rozgrzać olej roślinny na głębokiej patelni do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Używając pary metalowych szczypiec, upuść tortille 2 na raz do gorącego oleju na około 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
7
Wyjąć z oleju i umieścić na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, aby wchłonąć olej. Pozwól tortille do ostygnięcia, ale nie schłodzić je. Gdy są jeszcze nieco ciepłe, zacznij łyżkę w nadzieniu około jednej czwartej drogi w dół tortille, a następnie zwinąć mocno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
8
Używając patelni tortowej lub głębokiego naczynia żaroodpornego, umieść około 1/2 szklanki sosu śmietanowego na dnie patelni i równomiernie rozprowadź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
9
Dodać każdą enchiladę obok siebie, aż patelnia się napełni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Wlać wystarczająco dużo sosu, aby całkowicie pokryć górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
11
Dodaj resztę sera jack i wstawić do piekarnika, aby piec przez 30 do 40 minut. Ser powinien być gorący i zaczynać brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Smacznego!!

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn