Voodoo Crawfish Enchiladas

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Enchiladas z raków Voodoo. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 992 kalorie. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę w proszku, przyprawa cajun, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chleb kukurydziany z serem Jalapeno z rakiem etouffee, Voodoo Rootbeer, oraz Blacha Miska Voodoo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do nadzienia: piecz papryki chile, papryka, cebula i pomidory na grillu lub otwartym ogniu, aż zwęglone Na Zewnątrz.
Umieścić w plastikowej torbie lub na tacy i schłodzić w lodówce przez co najmniej godzinę.
Wyciągnij je z lodówki i rezerwy 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula i 1 czerwony pomidor do sosu.
Usuń skórę i nasiona (w razie potrzeby) z resztą papryki, będąc bardzo ostrożnym, aby nie dotykać twarzy. Pozostawienie nasion W oznacza, że Twoje enchiladas są znacznie bardziej pikantne. Dla łagodniejszych enchiladas, pominąć habaneros całkowicie. Zeskrobać każdy czarny char off czerwonej cebuli i zewnętrznej skóry (nie dobre zjada). Po wykonaniu tego, chcesz wymieszać paprykę, cebulę, pomidory i ostrą paprykę i posiekać je na kawałki wielkości kęsa.
Gdy warzywa są posiekane, dodać mięso z ogona raków i połowę sera jack i dobrze wymieszać.
W oddzielnej misce do mieszania, dodać przyprawę Cajun, czosnek w proszku, cebula w proszku, papryka i tymianek. Ta mieszanka przypraw, którą stworzyłeś, jest wielką przyprawą czernienia, więc zapisz wszelkie dodatkowe, które masz. Niektóre przyprawy Cajun mają więcej soli niż inne, więc smak mieszaniny. Powinien mieć dużo smaku, ale mieć ładną równowagę soli. Jeśli okaże się, że potrzebujesz trochę soli, dodać trochę soli sezonowanej lub sezon-wszystko; jeśli zbyt słone, dodać trochę więcej papryki, czosnek i cebula w proszku.
Po wymieszaniu przypraw dodaj połowę do mieszanki raków i smaku.
Na rozgrzanej patelni na średnim ogniu dodać odrobinę oliwy, a następnie dodać masło. Natychmiast dodać czosnek i szalotki; to będzie gotować szybko więc mieć swój krem gotowy do pracy. Gotować może przez minutę, ciągle mieszając (nie palić), a następnie dodać ciężką śmietanę. Używając trzepaczki, mieszaj sos, aż zacznie się gotować. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i mieszać co kilka minut.
W robocie kuchennym dodaj zarezerwowaną czerwoną paprykę, cebulę, pomidor, przyprawę Cajun, paprykę i przyprawioną sól. Puree na gładką konsystencję.
Dodaj tę mieszaninę do gorącej śmietany i dobrze wymieszaj. Podgrzać na średnim ogniu i dusić przez 15 minut, często mieszając. Nie pozwól, aby sos się zagotował. (SOS ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce, jeśli chcesz zrobić go z wyprzedzeniem.)
Do montażu: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozgrzać olej roślinny na głębokiej patelni do 350 stopni F.
Używając pary metalowych szczypiec, upuść tortille 2 na raz do gorącego oleju na około 10 sekund.
Wyjąć z oleju i umieścić na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, aby wchłonąć olej. Pozwól tortille do ostygnięcia, ale nie schłodzić je. Gdy są jeszcze nieco ciepłe, zacznij łyżkę w nadzieniu około jednej czwartej drogi w dół tortille, a następnie zwinąć mocno.
Używając patelni tortowej lub głębokiego naczynia żaroodpornego, umieść około 1/2 szklanki sosu śmietanowego na dnie patelni i równomiernie rozprowadź.
Dodać każdą enchiladę obok siebie, aż patelnia się napełni.
Wlać wystarczająco dużo sosu, aby całkowicie pokryć górę.
Dodaj resztę sera jack i wstawić do piekarnika, aby piec przez 30 do 40 minut. Ser powinien być gorący i zaczynać brązowieć.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.