Wieprzowina Vindaloo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 407 kalorii, 46g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z indian.food.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Udaj się do sklepu i podnieś tyłek łopatki wieprzowej, olej roślinny, mielone goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wieprzowina Vindaloo (Pikantny Gulasz Wieprzowy Goanese), Vindaloo Wieprzowe, oraz Vindaloo Wieprzowe dla podobnych receptur.
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Jak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Kurkuma
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Umieścić wieprzowinę w dużej misce i posypać połową mieszanki przypraw, rzucając dobrze do coat.In duży ciężki rondel, podgrzać połowę oleju na średnim ogniu.Wieprzowinę brązową w partiach i w razie potrzeby dodać więcej oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Dodaj pozostałą mieszankę przypraw, cebulę, czosnek, 2 łyżki octu, imbir, musztarda i płatki czerwonej papryki.Gotować, mieszając, aż cebula zmięknie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Wlać bulion z kurczaka i pozostały ocet.Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby zeskrobać wszelkie brązowe kawałki.Powrót wieprzowinę i wszelkie zgromadzone soki na patelnię i dodać liście laurowe.Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, przez 30 minut.Odsłaniać i gotować na wolnym ogniu, aż wieprzowina będzie miękka i sos zgęstnieje, o 15 protokół.Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.