Vidalia cebula faszerowana ryżem-Pilaf z soczewicy
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Vidalian cebula faszerowana ryżowo-Soczewicowym pilawem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 420 kalorii, 14g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz zmielone goździki, pastę pomidorową, cebulę vidalian i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone Nadziewane Cebule Vidalian, Pilaw z soczewicy i ryżu, oraz Pieczony Curry Brązowy Ryż I Pilaf Z Soczewicy.
Instrukcje
Wytnij około 1/2 cala od blatów i odstaw przycięte części na bok.
Umieścić cebulę na blasze do pieczenia i dać im bardzo szybki spray oliwy z oliwek (to pomaga utrzymać je przed spaleniem, ale nie jest niezbędne).
Posypać odrobiną soli (jeśli używasz) i zmielić na nich trochę czarnego pieprzu.
Piec je do miękkości i lekko karmelizowane na brzegach, o 45 protokół.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Pozostaw piekarnik włączony, zmniejszając ogień do 350 F. podczas pieczenia cebuli przygotuj pilaw. Posiekaj wszystko, co jest użyteczne z blatów cebuli na małe kawałki.
Rozgrzać ciężki rondel z ciasnym topem lub kuchenką ryżową opryskaną lekko oliwą z oliwek.
Dodać cebulę i podsmażyć do miękkości.
Dodać ryż i koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, przez minutę więcej. Jeśli używasz kuchenki do gotowania ryżu, dodaj 2 3/4 szklanki wody; jeśli gotujesz na kuchence, użyj 2 1/2 szklanki wody.
Dodaj przyprawy, soczewicę i sól i wymieszaj, aby dobrze połączyć. Przykryć, obrócić ogień na niski i gotować przez 30 minut. Wyłącz lub usuń z ciepła. Gdy cebula jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie, usuń ich centra, naciskając od dołu; pamiętaj, aby pozostawić skorupę o grubości co najmniej 2 lub 3 warstw.
Odciąć trochę środka cebuli i zwrócić go do cebuli, aby uszczelnić dno.
Cebulę umieścić w dużym, przykrytym naczyniu do pieczenia, które zostało lekko naoliwione. Posiekać cebulę i dodać je, rodzynki i orzeszki piniowe do mieszanki ryżu. Sprawdź ryż - powinien mieć jeszcze trochę wody. Jeśli nie, dodaj 1/4 szklanki wody. Łyżka mieszanki ryżu do cebuli, naciskając, aby zapakować go i mocowując go nieco na górze.
Skropić 1 łyżkę wody na wierzchu każdej cebuli i umieścić 2 łyżki wody na dnie naczynia do pieczenia. Przykryć szczelnie i wstawić do piekarnika. (Jeśli masz jakąkolwiek mieszankę ryżu pozostał, umieścić go w innym przykrytym naczyniu do pieczenia i piec go wraz z cebulą.) Sprawdzić po 20 minutach, czy ryż jest miękki i nie jest zbyt suchy; jeśli nie jest całkowicie ugotowany, włóż go do piekarnika na 5-10 minut, dodając trochę gorącej wody, jeśli jest zbyt suchy.