Vanilla Bean Creme Brûlée

Vanilla Bean Creme Brûlée
Vanilla Bean Crème Brûlée to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 550 kalorii, 5G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.49 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz żółtka jaj, fasolkę wanilii, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Vanilla Bean Creme Brûlée, Vanilla Bean Creme Brûlée, oraz Vanilla Bean Creme Brûlée dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
2
Ubić żółtka, 1/2 szklanki cukru i sól razem przez 2 minuty, aż będzie lekko spieniona i rozjaśniona kolorem. W średniej wielkości rondlu połącz śmietanę, strąk i nasiona fasoli wanilii oraz 1/2 szklanki cukru. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia i pozostawić do stromego przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Po namoczeniu usunąć strąk z fasoli waniliowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
4
Przygotuj dużą patelnię do pieczenia, wyściełając dno bawełnianym naczyniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Umieść ramekiny na górze, oddalone od siebie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Na patelnię ostrożnie wlać gorącą wodę, uważając, aby nie rozpryskać ramekinów. Napełnij patelnię, aby ramekiny były zanurzone 2/3 drogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
7
Powoli temperuj mieszaninę jajek z mieszaniną śmietany i dobrze ubijaj. Odcedzić mieszaninę do pojemnika z wylewką. Równomiernie podzielić płyn na ramekiny, uważając, aby nie rozpryskać kremu po bokach. Przykryć wierzch patelni szczelnie folią i piec przez 20 minut, obracając w połowie. Po 20 minutach odciągnąć folię i zacząć sprawdzać ramekiny delikatnie potrząsając nimi. Krem należy ustawić nieco na brzegach i wymieszać w środku. Jeśli nie są one wykonane, zwrócić je do piekarnika z folią na nich i sprawdzić często. Jak tylko są one gotowe, wyjąć ramekiny z gorącej wody i umieścić na stojaku do ostygnięcia na 20 minut, a następnie schłodzić całkowicie w lodówce przez 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Pokrojone świeże TruskawkiDodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
8
Na schłodzony krem posypać cukrem. Wirować i potrząsać ramekins delikatnie stworzyć równomierną powłokę cukru, tylko nieśmiały 1/16 cala grubości. Zapal latarkę i powoli doprowadzaj ją do powierzchni kremu, zatrzymując się w miejscu, w którym cukier zaczyna się topić. Zakreśl zewnętrzną krawędź na tym poziomie, aż stopiony cukier zacznie ciemnieć. Przesuń pochodnię w kierunku środka, który będzie palić, a nawet zapalić. Zakończ, dotykając jasnych obszarów za pomocą palnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn