Vanilla Bean Creme Brûlée
Vanilla Bean Crème Brûlée to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 550 kalorii, 5G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.49 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz żółtka jaj, fasolkę wanilii, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Vanilla Bean Creme Brûlée, Vanilla Bean Creme Brûlée, oraz Vanilla Bean Creme Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni Fahrenheita.
Ubić żółtka, 1/2 szklanki cukru i sól razem przez 2 minuty, aż będzie lekko spieniona i rozjaśniona kolorem. W średniej wielkości rondlu połącz śmietanę, strąk i nasiona fasoli wanilii oraz 1/2 szklanki cukru. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia i pozostawić do stromego przez 15 minut.
Po namoczeniu usunąć strąk z fasoli waniliowej.
Przygotuj dużą patelnię do pieczenia, wyściełając dno bawełnianym naczyniem.
Umieść ramekiny na górze, oddalone od siebie.
Na patelnię ostrożnie wlać gorącą wodę, uważając, aby nie rozpryskać ramekinów. Napełnij patelnię, aby ramekiny były zanurzone 2/3 drogi.
Powoli temperuj mieszaninę jajek z mieszaniną śmietany i dobrze ubijaj. Odcedzić mieszaninę do pojemnika z wylewką. Równomiernie podzielić płyn na ramekiny, uważając, aby nie rozpryskać kremu po bokach. Przykryć wierzch patelni szczelnie folią i piec przez 20 minut, obracając w połowie. Po 20 minutach odciągnąć folię i zacząć sprawdzać ramekiny delikatnie potrząsając nimi. Krem należy ustawić nieco na brzegach i wymieszać w środku. Jeśli nie są one wykonane, zwrócić je do piekarnika z folią na nich i sprawdzić często. Jak tylko są one gotowe, wyjąć ramekiny z gorącej wody i umieścić na stojaku do ostygnięcia na 20 minut, a następnie schłodzić całkowicie w lodówce przez 4 godziny.
Na schłodzony krem posypać cukrem. Wirować i potrząsać ramekins delikatnie stworzyć równomierną powłokę cukru, tylko nieśmiały 1/16 cala grubości. Zapal latarkę i powoli doprowadzaj ją do powierzchni kremu, zatrzymując się w miejscu, w którym cukier zaczyna się topić. Zakreśl zewnętrzną krawędź na tym poziomie, aż stopiony cukier zacznie ciemnieć. Przesuń pochodnię w kierunku środka, który będzie palić, a nawet zapalić. Zakończ, dotykając jasnych obszarów za pomocą palnika.