Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Mieszanka cukru cukierniczego, żółtka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj UPS! Włoska Sałatka Z Kurczakiem, Kremowy sos Pesto do Lorac OOPs mam na myśli jagnięcinę, oraz Down Under Lemon Tart dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Napełnij zlew lub dużą miskę ze stali nierdzewnej lodem i ułóż drugą nieco mniejszą miskę na lodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
W ciężkim rondlu na średnim ogniu połączyć mleko, śmietanę, cukier, trawę cytrynową i skórkę z cytryny. Gotować, mieszając często drewnianą łyżką, aż termometr natychmiastowo odczytany zarejestruje 71°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Trawa Cytrynowa
Krem
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
3
Wlać przez sito o drobnej siatce do miski ze stali nierdzewnej ustawionej na lodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
4
Niech mieszanina ostygnie, ubijając od czasu do czasu, aż ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Przetwórz krem w maszynie do lodów, a następnie przenieś do hermetycznego pojemnika i zamrozić do twardego, co najmniej 4 godziny i do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Lodów
1
W dużej misce wymieszać mąkę i cukier cukierniczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Dodać przyprawy, w razie potrzeby, i mieszać do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
3
Dodać masło i, opuszkami palców lub 2 nożami, przerabiać je na mąkę i cukier, aż mieszanina będzie przypominać grubą mączkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Masło
Mąka Uniwersalna
4
Dodać żółtka i używać rąk, aby wymieszać ciasto, aż dojdzie do siebie. Dzielimy ciasto na pół, a następnie lekko zagniatamy każdy kawałek i formujemy na dyski. Owinąć ciasto w folię i schłodzić w lodówce przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
5
Ułóż stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta rozwałkuj 1 kawałek ciasta na 14-calową rundę. Złóż ciasto na pół, złóż ponownie na pół, a następnie rozłóż na 11-calowej patelni do tarty. Opuszkami palców delikatnie dopasuj ciasto do dna i boków patelni, a następnie użyj małego ostrego noża, aby przyciąć nadmiar ciasta. Za pomocą widelca nakłuć dno skorupy tarty na całej powierzchni, a następnie zamrozić na 10 minut. Powtórzyć z drugim kawałkiem ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
Forma Tarta
Nóż
7
Wyłożyć skorupki tarty folią, dopasować folię do dolnych krawędzi, a następnie wypełnić każdą z nich około 1 szklanką masy ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Tarta Muszelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
8
Skorupki pieczemy w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 30 minut, aż będą złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie usuń folię i ciężary.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
1
W dużym rondlu przynieś 1 cal wody na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
W dużej misce z miedzi lub stali nierdzewnej połącz żółtka i cukier i użyj trzepaczki, aby ubić, aż zgęstnieje i ma jasnożółty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
Umieścić miskę na patelni gotującej się wody i wyłączyć ogień. Stopniowo beat w soku z cytryny, a następnie limoncello. Zacznij bić bardziej energicznie i kontynuuj bicie, aż zabaione będzie puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Limoncello
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Patelnia
1
Warstwy lodów i zabaione do skorupy tart. Możesz podać deser, jak robi to szef kuchni Bottura, do góry nogami i nieco zmiażdżony, lub możesz podać prawą stronę do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta Muszelki
Lody
2
Wydrukowano za zgodą Massimo Bottury, szefa kuchni Osteria Francescana z trzema gwiazdkami Michelin w Modenie we Włoszech. Foto: Paolo Terzi.