Upiecz mnie szalonego kurczaka z sosem
Przepis Bake Me Crazy Chicken with Sos można przygotować w około 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 44 g białka, 35 g tłuszczu i łącznie 561 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,08 USD za porcję. Ten przepis wypróbowało i polubiło 28 osób. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka świeżo mielonego pieprzu, papryki, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 75% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Bake Me Crazy Chicken with Gravy, Warehouse Sale Shopping Spree and Blueberry Almond Instant Bake i Crazy Spicy Chicken.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu dodaj olej.
Dopraw kurczaka z obu stron solą, pieprzem i wędzoną papryką.
Włóż kurczaka skórą do dołu na gorący olej i smaż, aż ładnie się zarumieni, około 2 do 3 minut. Odwróć i smaż przez dodatkową minutę.
Wyjmij z formy i ułóż je na tacy na ćwierć arkusza ze stojakiem.
Piec, aż kurczak będzie ugotowany, około 6 do 8 minut.
Wyjmij z piekarnika na deskę do krojenia i odstaw na około 5 minut przed pokrojeniem
W średnim rondlu, na średnim ogniu, dodaj masło.
Dodaj czosnek i szalotkę i smaż, aż zaczną wydzielać zapach, około 1 do 2 minut. Wymieszaj mąkę, aby utworzyć pastowatą zasmażkę.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, często mieszając. Zmniejsz temperaturę do średniej. Sos dopraw solą i pieprzem do smaku i dobrze wymieszaj.
Dodaj ocet sherry i gotuj na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut, aby sos zgęstniał. Dodać posiekaną natkę pietruszki i estragon.
Pokrojonego kurczaka przełóż na talerze i polej sosem.