Umbryjski gulasz z soczewicy z oliwą z oliwek-jajka sadzone
Umbryjski gulasz z soczewicy z oliwą z oliwek-smażone jajka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.37 za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sera parmigiano-reggiano i dojrzałego octu balsamicznego, jajka, sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Umbryjska Soczewica Z Oliwą Z Oliwek Jajka Sadzone, Oliwa z oliwek jajka sadzone z Mozzarellanem i Harissą, oraz Smażone warzywa z oliwą z oliwek-jajka sadzone dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu podgrzać 2 łyżki oleju; dodać prosciutto i gotować na małym ogniu, aż tłuszcz się roztopi.
W robocie kuchennym drobno posiekaj marchewkę i seler.
Dodaj warzywa do rondla wraz z cebulą i czosnkiem i gotować, mieszając, aż warzywa zmiękną, 7 protokół.
Dodaj koncentrat pomidorowy i mieszaj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lśni, 1 minuta.
Dodać soczewicę i 2 1/2 szklanki bulionu i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość bulionu zostanie wchłonięta, 25 minut.
Dodaj 1 filiżankę bulionu i kontynuuj gotowanie aż do wchłonięcia, 10 minut.
Dodać pozostałe 1/2 szklanki bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będą miękkie i zawieszone w kremowym sosie, 10 minut dłużej. Doprawić solą i pieprzem.
Na dużej patelni nonstick rozgrzej cienką warstwę oliwy z oliwek. Crack jajka na patelni, doprawić solą i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż krawędzie są złote, białka są po prostu ustawić i żółtka są nadal ciekłe. Łyżka soczewicy do płytkich misek i góry z jaj i rukoli. Ser utrzeć na jajkach i skropić octem balsamicznym.