Umbryjska Zupa Rybna
Umbryjska zupa rybna może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ząbków czosnku, filety z ryb słodkowodnych, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Umbryjska Zupa Rybna, Kotlety Cielęce Po Umbrii, oraz Umbryjska Soczewica Z Oliwą Z Oliwek Jajka Sadzone.
Instrukcje
Rybę osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli.
Gotować cebulę, seler, i czosnek w oleju z 1/2 sól łyżeczka w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, ale nie rumiane, o 8 protokół.
Dodać pietruszkę i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodaj wino i gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 5 minut.
Dodaj pomidory, wodę i 1 łyżeczkę soli i gotuj na wolnym ogniu.
Dodaj ryby i zmniejszyć ogień gotować na wolnym ogniu, aż tylko gotowane przez, o 10 protokół.
Pokroić 18 (1/2 cala) plastry z bagietki i tosty 3 do 5 cali od ciepła, obracając raz, aż złoty, 3 do 4 minut w sumie.
Ząbek czosnku przeciąć na pół i natrzeć na tosty, następnie posmarować tosty olejem.
W porcji: 422 kalorie, 24g tłuszczu (4G nasycone), 88mg cholesterolu, 234mg sodu, 13g węglowodanów, 4G błonnika, 33g białka zobacz dane żywieniowe Pełna analiza tego przepisu "
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.