Ulubione zanurzone paluszki precelkowe

Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na południowe jedzenie. Spróbuj zrobić w domu ulubione zanurzone paluszki precelkowe. Ten przepis pozwala na przygotowanie 30 porcji, każda zawiera 180 kalorii , 3 g białka i 8 g tłuszczu . Za 56 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna z nich powiedziałaby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka paluszków precelkowych, chipsów z masła orzechowego, orzechów pekan i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Ta ocena nie jest zbyt dobra. Podobne przepisy to: Precle oblane Xocolate , Makaroniki kokosowe zanurzone w czekoladzie iMrożone kawałki banana zanurzone w czekoladzie z masłem orzechowym .
Instrukcje
W ciężkim rondlu na małym ogniu rozpuść karmelki z wodą. W dużej, płytkiej misce wymieszaj chipsy i pekan.
Wlej mieszankę karmelową do 2-filiżankowej szklanej miarki. Zanurz każdego precla w mieszance karmelowej na około jedną trzecią (podgrzej w mikrofalówce, jeśli mieszanka stanie się zbyt gęsta do zanurzania). Odczekaj, aż nadmiar karmelu spłynie, a następnie obtocz precle w mieszance chipsów.
Umieścić na papierze woskowanym do momentu stężenia. Przechowywać w szczelnych pojemnikach.