Ulubione francuskie kanadyjskie ciasto mięsne
Ulubiony francuski kanadyjski placek mięsny wymaga około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 62 centy za porcję. To danie główne ma 239 kalorii, 14 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cząbru, wody, jajka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 41%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak francusko-kanadyjskie ciasto mięsne, The Best Tourtière (francusko-kanadyjskie ciasto mięsne) i Paleo Tourtière.
Instrukcje
Na dużej patelni, na średnim ogniu, podsmaż wieprzowinę, wołowinę, cielęcinę, ziemniaki i cebulę, aż mięso przestanie być różowe; odpływ. Wymieszaj czosnek, przyprawy i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 15 minut, często mieszając.
Zdjąć z ognia; ochłodzić do temperatury pokojowej. Wmieszać bułkę tartą.
Połącz jajko i pozostałą wodę; wmieszać do masy mięsnej.
Rozgrzej piekarnik do 400°. Linia 9-calowa. talerz na ciasto z dolnym ciastem; przycinaj nawet z krawędzią. Wypełnij mieszanką mięsną.
Rozwałkuj pozostałe ciasto tak, aby pasowało do wierzchu ciasta; nałożyć na nadzienie. Przycinanie, uszczelnianie i żłobienie krawędzi.
W cieście wycinamy nacięcia. Brzegi luźno przykryć folią.
Usuń folię. Zmniejsz temperaturę do 375°; piec 30-35 minut lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa.