Ultimate scones
Jeśli u pacjenta występuje około 35 minut do wydania w kuchni, Ultimate scones może być niesamowite lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 5 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką własną mąkę, dżem truskawkowy i skrzepniętą śmietanę, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 594 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubi to śniadanie. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów europejskiej kuchni. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Najlepsze Zdrowe Bułeczki Z Jagodami, Pumpkin Spice Scones Tips + Tricks for MOIST Scones, oraz Jak zrobić bułeczki w toster & a dla jagód i śmietany bułeczki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 220C / Gaz 7 / wentylator 200C i lekko posmaruj blachą do pieczenia (chyba że używasz nieprzywierającej blachy). Przełóż mąkę do miski z solą. Strzelaj w maśle, a następnie pocieraj palcami, aby uzyskać dość drobną zmiksowaną mieszaninę, podnosząc, aby napowietrzyć mieszaninę w miarę upływu czasu. Staraj się nie przesadzać, ponieważ mieszanina będzie lżejsza, jeśli będzie trochę łuszcząca się. Teraz wymieszać z cukrem.
Odmierz maślankę, a następnie wymieszaj z mlekiem, aby ją rozluźnić. Dodać trochę dobrze w środku mieszanki mąki z okrągłym ostrzem noża, a następnie wlać większość tej mieszanki maślanki, trzymając trochę z powrotem w przypadku, gdy nie jest to potrzebne. Używając noża, delikatnie połącz mieszaninę, aż utworzy miękkie, prawie lepkie ciasto. W dowolnych luźnych suchych kawałkach wymieszać z resztą maślanki. Nie przepracować w tym momencie lub będzie hartować ciasto.
Wyjmij kulkę z miękkiego ciasta z miski i połóż ją na bardzo lekko posypanej mąką powierzchni. Zagnieść mieszaninę tylko 3-4 razy, aby pozbyć się pęknięć.
Ciasto delikatnie poklepać dłońmi na grubość nie mniejszą niż 2 cm i nie większą niż 2,5 cm. Dip 5,5 cm okrągły karbowany nóż do miski mąki to pomaga zatrzymać ciasto przykleja się do niego, a następnie wyciąć bułeczki przez pchanie w dół szybko i mocno na noża z dłoni dont przekręcić go.Usłyszysz, jak ciasto wyda wielkie westchnienie, gdy nóż wejdzie. Zbierz ozdoby lekko, a następnie poklepać i wyciąć jeszcze kilka bułeczek.
Umieść na blasze do pieczenia i przesiać nad lekkim pyleniem mąki lub glazury, jeśli chcesz.
Piec przez 10-12 minut, aż wzrośnie i złoty. Schłodzić na stojaku z drutu, odsłonięte, jeśli wolisz ostre blaty, lub pokryte luźno szmatką dla miękkich.
Podawać z dżemem truskawkowym i obfitym kopcem skrzepłej śmietany(najpierw dżem, potem śmietana, na odwrót). Zjedz je tak świeże, jak tylko możesz.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Scone świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "