Ugotuj książkę: Wielka chrupiąca i kremowa biała fasola z zieleniną
Gotuj książkę: gigantyczna chrupiąca i kremowa biała fasola z zieleniną to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 304 kalorie, 15g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pieprz, fasolę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przepis ten zachwycił 78 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Giant Crusty & Creamy White Beans With Greens, Ugotuj książkę: duszona Eskarola z białą fasolą, oraz Ugotuj książkę: Tunan olbrzymi lub Tatar z łososia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spuścić fasolę, a następnie rozgrzać masło na średnim ogniu w najszerszej patelni masz.
Dodać fasolę do gorącej patelni w jednej warstwie. Jeśli nie masz wystarczająco dużą patelnię, po prostu zrobić krok sauté w dwóch partiach lub zapisać dodatkowe fasoli do innego użytku. Wymieszaj, aby pokryć fasolę masłem, a następnie pozwól im usiąść na tyle długo, aby brązowały z jednej strony, około 3 lub 4 minut, zanim zmienią się w brązową z drugiej strony, również około 3 lub 4 minut. Fasola powinna być złota i nieco chrupiąca na zewnątrz, a miękka i kremowa w środku.
Sól do smaku, dodać cebulę i czosnek, i gotować przez 1 lub 2 minuty, aż cebula zmięknie. Wymieszać z chard, i gotować, aż tylko zaczyna więdnąć.
Zdjąć z ognia i doprawić do smaku dużą dawką soli i pieprzu.
Skropić odrobiną najwyższej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i posypać świeżo startym parmezanem.
Uwaga: na twist na bruschetta, podawać fasolę na grillowanych kromkach rustykalnego chleba przetartego ząbkiem czosnku i pachnącej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. W przypadku opcji zimnej pogody pomiń cebulę i czosnek, a zamiast tego wymieszaj głęboko karmelizowaną cebulę, gdy dodasz chard.