Ugotuj książkę: tuńczyk pieczony w piekarniku z pikantną polewą

Ugotuj książkę: tuńczyk pieczony w piekarniku z pikantną polewą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: pieczony Tuńczyk z pikantną polewą spróbuj. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 112g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 1067 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $18.92 za porcję. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, oliwę z oliwek, pomidory koktajlowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: wędzone żeberka pieczone w piecu, Ugotuj książkę: Tartine z tuńczykiem, oraz Ugotuj książkę: Jersey Shore Tuna Sub dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Wytrzyj stek z tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
3
Rozłóż trochę oliwy na dnie naczynia piekarnika, w którym wygodnie zmieści się tuńczyk i ustaw stek w naczyniu. Na wierzch steku posmarować trochę więcej oleju i posypać solą i chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Posiekać razem czarne oliwki, kapary, i bazylia do grubej, kruche mieszaniny. Ułóż to na tuńczyku, a następnie dodaj pokrojone pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Posyp bułkę tartą pomidorami i posmaruj pozostałą oliwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Przenieść naczynie do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 do 20 minut, lub aż tuńczyk będzie gotowy do smaku. (W południowych Włoszech tuńczyk jest prawie zawsze dobrze gotowany, ale Amerykanie wolą go ze smugą surowego w środku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn