Ugotuj książkę: stek z grilla z koreańskimi smakami i pikantnymi naleśnikami ziemniaczanymi

Ugotuj książkę: stek z grilla z koreańskimi smakami i pikantnymi plackami ziemniaczanymi może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. 34 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odebrać scallion, gochujang, ocet ryżowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Grillowany stek w stylu koreańskim z kiszonką na plażę, Ugotuj książkę: Japchae, Koreański makaron z słodkimi ziemniakami, oraz Gotuj książkę: Kalbi z koreańskim Slaw.
Instrukcje
Połącz sos sojowy, cukier, czosnek, szalotka, nasiona sezamu i pieprz i zalać steki. Przykryć i włożyć do lodówki, aby marynować przez co najmniej 4 godziny, obracając raz w połowie lub na noc.
Zrób placki ziemniaczane: pracując szybko, aby zapobiec utlenianiu, zetrzyj ziemniaki na największych otworach tarki pudełkowej lub w robocie kuchennym. Włóż czysty ręcznik kuchenny i wyciśnij, aby wydobyć jak najwięcej płynu.
Umieścić w misce i połączyć z koreańskim ziemi chile i scallion. Doprawić solą i pieprzem.
Podgrzej 12-calową patelnię saute na dużym ogniu.
Dodaj połowę oleju i lekko paląc, dodaj ziemniaki, podzielone na 4 równe kulki. Naciśnij w dół, aby utworzyć okrągłe ciasta o grubości około 1/2 cala. Obniżyć ogień do średniej wysokości i gotować, aż ciasta są głęboko złoty kolor. Obróć i w razie potrzeby dodaj pozostały olej (ziemniaki wchłoną trochę oleju) i brązową drugą stronę.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Połącz sos sojowy, ocet i cukier w misce i ubijaj w olejach. Ubierz warzywa z winegretem i doprawić solą i pieprzem.
Zrobić sos, w razie potrzeby: w małej misce, połączyć wszystkie składniki.
Wyjąć steki z marynaty i zeskrobać nadmiar marynaty. Doprawić pieprzem i odrobiną soli. Natrzyj obie strony odrobiną oleju i grilluj do pożądanej doneness. W razie potrzeby podgrzej placki ziemniaczane w piekarniku o temperaturze 191°.
Umieść jeden na środku każdego dużego talerza i pierścień z 1 łyżką sosu (jeśli używasz). Steki pokroić na ziarno i ułożyć na wierzchu naleśnika.
Udekorować wierzch sałatką i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.