Ugotuj książkę: smażona fasola mung z Tempeh

Ugotuj książkę: smażona fasola mung z Tempeh
Ugotuj książkę: smażona fasola mung z Tempeh jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól morską, tempeh, crème fraîche, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jak gotować: duszone manggo (fasola mung) z kremem kokosowym, Ugotuj książkę: fasola Szechuańska, oraz Ugotuj Książkę: Smażona Okra dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić razem oliwę z oliwek i shoyu w szerokiej płytkiej misce i dodać tempeh. Wrzucić delikatnie, aż tempeh jest dobrze powlekane i odstawić na co najmniej 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
TempehTempeh
ShoyuShoyu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść tempeh, w jednej warstwie, na dużej patelni na średnim ogniu. Zastrzegamy wszelkie resztki mieszanki oliwy z oliwek; powinno być około 1 łyżka stołowa. Gotować tempeh, aż obie strony są głęboko złoty, kilka minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
TempehTempeh
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Usuń tempeh z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
TempehTempeh
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę oliwy z oliwek-shoyu do patelni na średnim ogniu. Wymieszać w broccolini i kilka szczypty soli. Przykryć i gotować tylko przez minutę, aby gotować. Odkryć i mieszać w fasoli mung. Sauté, stale mieszając, aż broccolini jest jasne i lekko przetargu i fasola są gorące, kolejne kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BroccoliniBroccolini
Fasola MungFasola Mung
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
ShoyuShoyu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką z cytryny i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6
W małej misce wymieszać jogurt i 2 szczypty soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Włącz mieszaninę fasoli na talerzu, top z tempeh i kilka dollops solonego jogurtu, i służyć natychmiast.Uwaga: fasola mung nie musi moczyć przed gotowaniem. Aby gotować, wystarczy przykryć 1 filiżankę / 6.5 oz / 185 g suszonej fasoli mung z kilkoma centymetrami wody w rondlu i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie bardzo delikatna, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola MungFasola Mung
TempehTempeh
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dobrze spuścić. Będziesz miał wystarczająco dużo gotowanej fasoli mung do tego przepisu, plus trochę pozostało na przekąskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana Fasola MungGotowana Fasola Mung
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn