Ugotuj książkę: smażona fasola mung z Tempeh jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól morską, tempeh, crème fraîche, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jak gotować: duszone manggo (fasola mung) z kremem kokosowym, Ugotuj książkę: fasola Szechuańska, oraz Ugotuj Książkę: Smażona Okra dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubić razem oliwę z oliwek i shoyu w szerokiej płytkiej misce i dodać tempeh. Wrzucić delikatnie, aż tempeh jest dobrze powlekane i odstawić na co najmniej 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Tempeh
Shoyu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść tempeh, w jednej warstwie, na dużej patelni na średnim ogniu. Zastrzegamy wszelkie resztki mieszanki oliwy z oliwek; powinno być około 1 łyżka stołowa. Gotować tempeh, aż obie strony są głęboko złoty, kilka minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Tempeh
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Usuń tempeh z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tempeh
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę oliwy z oliwek-shoyu do patelni na średnim ogniu. Wymieszać w broccolini i kilka szczypty soli. Przykryć i gotować tylko przez minutę, aby gotować. Odkryć i mieszać w fasoli mung. Sauté, stale mieszając, aż broccolini jest jasne i lekko przetargu i fasola są gorące, kolejne kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Broccolini
Fasola Mung
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatki (opcjonalnie)
Shoyu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką z cytryny i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6
W małej misce wymieszać jogurt i 2 szczypty soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Włącz mieszaninę fasoli na talerzu, top z tempeh i kilka dollops solonego jogurtu, i służyć natychmiast.Uwaga: fasola mung nie musi moczyć przed gotowaniem. Aby gotować, wystarczy przykryć 1 filiżankę / 6.5 oz / 185 g suszonej fasoli mung z kilkoma centymetrami wody w rondlu i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie bardzo delikatna, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Mung
Tempeh
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dobrze spuścić. Będziesz miał wystarczająco dużo gotowanej fasoli mung do tego przepisu, plus trochę pozostało na przekąskę.