Ugotuj książkę: smażona fasola mung z Tempeh
Ugotuj książkę: smażona fasola mung z Tempeh jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól morską, tempeh, crème fraîche, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jak gotować: duszone manggo (fasola mung) z kremem kokosowym, Ugotuj książkę: fasola Szechuańska, oraz Ugotuj Książkę: Smażona Okra dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić razem oliwę z oliwek i shoyu w szerokiej płytkiej misce i dodać tempeh. Wrzucić delikatnie, aż tempeh jest dobrze powlekane i odstawić na co najmniej 5 protokół.
Umieść tempeh, w jednej warstwie, na dużej patelni na średnim ogniu. Zastrzegamy wszelkie resztki mieszanki oliwy z oliwek; powinno być około 1 łyżka stołowa. Gotować tempeh, aż obie strony są głęboko złoty, kilka minut z każdej strony.
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę oliwy z oliwek-shoyu do patelni na średnim ogniu. Wymieszać w broccolini i kilka szczypty soli. Przykryć i gotować tylko przez minutę, aby gotować. Odkryć i mieszać w fasoli mung. Sauté, stale mieszając, aż broccolini jest jasne i lekko przetargu i fasola są gorące, kolejne kilka minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką z cytryny i kolendry.
W małej misce wymieszać jogurt i 2 szczypty soli.
Włącz mieszaninę fasoli na talerzu, top z tempeh i kilka dollops solonego jogurtu, i służyć natychmiast.Uwaga: fasola mung nie musi moczyć przed gotowaniem. Aby gotować, wystarczy przykryć 1 filiżankę / 6.5 oz / 185 g suszonej fasoli mung z kilkoma centymetrami wody w rondlu i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie bardzo delikatna, 25 do 30 minut.
Dobrze spuścić. Będziesz miał wystarczająco dużo gotowanej fasoli mung do tego przepisu, plus trochę pozostało na przekąskę.