Ugotuj książkę: Sałatka z pieczonych buraków z sosem orzechowym i chrupkami serowymi

Ugotuj książkę: Sałatka z pieczonych buraków z sosem orzechowym i chrupkami serowymi
Ugotuj książkę: Sałatka z pieczonych buraków z sosem orzechowym i chipsami serowymi to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, liście estragonu, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka: Sałatka truskawkowo-szpinakowa z prostym sosem makowym + książka kucharska gratis, Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami i kremowym sosem z koziego sera, oraz Ugotuj książkę: zupa buraczana z fetą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wytnij kawałek folii aluminiowej około 12 cali kwadratowych. Na jednej połowie kwadratu umieścić buraki, 2 łyżki oliwy z oliwek, wodę, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Złóż przeciwną stronę folii, aby pokryć buraki, i szczelnie uszczelnij wszystkie krawędzie, tworząc pakiet.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Umieścić pakiet na blasze do pieczenia, przenieść go do piekarnika, i gotować, aż buraki będą miękkie, o 45 protokół. (Buraki są wykonywane, gdy nóż do parowania jest łatwo włożony w środek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Wyjmij paczkę z piekarnika i odstaw na bok, nieotwartą, na około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Buraki wyjąć z opakowania foliowego. Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, delikatnie zetrzyj skórę ręcznikiem papierowym. Pokroić buraki w grube na 1/4 cala okrągłe (użyj mandoliny, jeśli masz) i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
MandolinaMandolina
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Połączyć ocet, szalotka, miód, musztarda, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, i pozostałe 1/8 łyżeczki pieprzu w blenderze, i dobrze wymieszać. Podczas gdy blender jest nadal uruchomiony, dodać olej w powolnym, stałym strumieniu, mieszając aż do zemulgowania vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Przełożyć dressing do miski i wymieszać z orzechami włoskimi i estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
8
Umieścić zielenie mniszka lekarskiego i chard w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Mniszka LekarskiegoZiele Mniszka Lekarskiego
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Wlać 2 łyżki (lub więcej do smaku) dressingu na zielenie i doprawić szczyptą soli i pieprzu. Wrzuć do płaszcza. W osobnej misce do mieszania wrzucić pokrojone buraki w 1 łyżkę dressingu i doprawić szczyptą soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
ZieloniZieloni
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
10
Podziel zieleninę na cztery do sześciu talerzy i udekoruj pokrojonymi w plasterki burakami i chipsami serowymi. W razie potrzeby, łyżka więcej dressing na każdej sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
ChipsyChipsy
ZieloniZieloni
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
11
Uwaga: ocet Banyuls jest wytwarzany z wina Banyuls, które jest wzmocnionym winem z południowej Francji i jest uważane za francuską wersję portu. Ocet Banyuls ma słodki i orzechowy smak, który jest ogólnie uważany za łagodniejszy niż ocet z czerwonego wina lub ocet balsamiczny. Smakuje jak skrzyżowanie octu balsamicznego z octem sherry i może być stosowany jako dobry substytut. Ocet Banyuls można znaleźć na rynkach specjalnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Ocet SherryOcet Sherry
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
PortPort
12
Chipsy Serowe
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
ChipsyChipsy
13
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż blachę do pieczenia za pomocą Silpatu lub pergaminu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Rozstaw je 1-2 cale od siebie, umieść 1 łyżkę stołową kopców sera na Silpacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
15
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku i gotować, aż ser topi się i zmienia kolor na złoty, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia. Używaj chipsów jako dekoracji do zup i sałatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipsyChipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn