Ugotuj książkę: Sałatka z pieczonych buraków z sosem orzechowym i chrupkami serowymi
Ugotuj książkę: Sałatka z pieczonych buraków z sosem orzechowym i chipsami serowymi to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, liście estragonu, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka: Sałatka truskawkowo-szpinakowa z prostym sosem makowym + książka kucharska gratis, Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami i kremowym sosem z koziego sera, oraz Ugotuj książkę: zupa buraczana z fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wytnij kawałek folii aluminiowej około 12 cali kwadratowych. Na jednej połowie kwadratu umieścić buraki, 2 łyżki oliwy z oliwek, wodę, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Złóż przeciwną stronę folii, aby pokryć buraki, i szczelnie uszczelnij wszystkie krawędzie, tworząc pakiet.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
3
Umieścić pakiet na blasze do pieczenia, przenieść go do piekarnika, i gotować, aż buraki będą miękkie, o 45 protokół. (Buraki są wykonywane, gdy nóż do parowania jest łatwo włożony w środek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
1 żółty Owocowy Roll-up
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Wyjmij paczkę z piekarnika i odstaw na bok, nieotwartą, na około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Buraki wyjąć z opakowania foliowego. Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, delikatnie zetrzyj skórę ręcznikiem papierowym. Pokroić buraki w grube na 1/4 cala okrągłe (użyj mandoliny, jeśli masz) i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Mandolina
Smażone Krewetki
6
Połączyć ocet, szalotka, miód, musztarda, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, i pozostałe 1/8 łyżeczki pieprzu w blenderze, i dobrze wymieszać. Podczas gdy blender jest nadal uruchomiony, dodać olej w powolnym, stałym strumieniu, mieszając aż do zemulgowania vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Przełożyć dressing do miski i wymieszać z orzechami włoskimi i estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Umieścić zielenie mniszka lekarskiego i chard w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Mniszka Lekarskiego
Chard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Wlać 2 łyżki (lub więcej do smaku) dressingu na zielenie i doprawić szczyptą soli i pieprzu. Wrzuć do płaszcza. W osobnej misce do mieszania wrzucić pokrojone buraki w 1 łyżkę dressingu i doprawić szczyptą soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Zieloni
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
10
Podziel zieleninę na cztery do sześciu talerzy i udekoruj pokrojonymi w plasterki burakami i chipsami serowymi. W razie potrzeby, łyżka więcej dressing na każdej sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Chipsy
Zieloni
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
11
Uwaga: ocet Banyuls jest wytwarzany z wina Banyuls, które jest wzmocnionym winem z południowej Francji i jest uważane za francuską wersję portu. Ocet Banyuls ma słodki i orzechowy smak, który jest ogólnie uważany za łagodniejszy niż ocet z czerwonego wina lub ocet balsamiczny. Smakuje jak skrzyżowanie octu balsamicznego z octem sherry i może być stosowany jako dobry substytut. Ocet Banyuls można znaleźć na rynkach specjalnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Ocet Sherry
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Port
12
Chipsy Serowe
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Chipsy
13
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż blachę do pieczenia za pomocą Silpatu lub pergaminu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Rozstaw je 1-2 cale od siebie, umieść 1 łyżkę stołową kopców sera na Silpacie.