Ugotuj książkę: Sambusy somalijskie
Gotuj książkę: somalijskie Sambusy to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 587 kalorii. Mieszanka koszernej soli, pieprzu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. 111 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: PBJ, Ugotuj książkę: Pizza jajeczna, oraz Ugotuj książkę: pies Cętkowany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować około 4 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż miękkie. Wymieszać wołowinę, pietruszkę, curry, czosnek, sól, pieprz i gotować około 5 minut, mieszając, aby rozbić grudki, aż mięso nie będzie już różowe. Smak i dodać więcej curry, jeśli chcesz.
Przenieść mieszaninę mięsa do średniej miski i schłodzić do temperatury pokojowej. Wytrzyj patelnię.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Pokrój każdą rolkę na pół po przekątnej. Pracując z jednym trójkątem naraz, lekko umyj krawędzie owijki wodą. Złóż długi bok trójkąta na pół, ściskając krawędź do uszczelnienia i tworzą mały kubek.
Umieść dużą łyżkę mieszanki mięsa w filiżance, a następnie pociągnij otwartą klapkę opakowania nad filiżanką, naciskając, aby zamknąć. Ponieważ każdy sambusa jest gotowy, umieść go na blasze do pieczenia. Gdy arkusz jest pełny, przykryj sambusy innym kawałkiem pergaminu i kontynuuj nakładanie gotowych sambusów.
Ułóż talerz kilkoma warstwami ręczników papierowych. Na patelni, ciepła o 1 cal oleju, aż termometr do głębokiego smażenia czyta 185° do 375 ° F, lub szczypta pęcherzyków mąki i skwierczy w oleju.
Dodać połowę sambusy do oleju i gotować przez 2 do 4 protokół, obracając raz, aż złoty kolor z obu stron. używając szczypiec lub skimmera, przenieś sambusy na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz, aby krótko osuszyć. Powtórz z pozostałymi sambusami.