Ugotuj książkę: rewelacyjne ciasto karmelowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj gotować książkę: Revelatory Caramel Cake spróbować. Jedna porcja zawiera 763 kalorie, 12g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 69 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, mąkę tortową, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rewelacyjne Ciasto Karmelowe, Ugotuj książkę: Klon Crème Caramel, oraz Ugotuj książkę: Solony Karmel i kawałek orzecha włoskiego.
Instrukcje
Aby warstwy ciasta: Rozgrzej piekarnik do 350ºf. Smar 3 8-calowe patelnie do ciast. Wyłożyć spody rundami pergaminu i posmarować pergaminem. Lekko pokryć wnętrze patelni mąką, wyciągając nadmiar. Odstaw patelnie na bok.
Wymieszać białka, ¼ szklanki mleka i wanilię w małej misce; odstawić. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Rozsypać kawałki masła na wierzchu i wlać pozostałe ¾ szklanki mleka. Użyj miksera elektrycznego ustawionego na niską prędkość, aby wymieszać ciasto, aż suche składniki zostaną zwilżone. Zwiększ mikser do średniej prędkości i pokonać ciasto na 90 sekund. Zeskrobać po bokach miski gumową szpatułką. Z mikserem ustawionym na średnią prędkość, dodaj mieszaninę jaj w 3 dodatkach, pokonując ciasto przez 20 sekund po każdym dodaniu.
Podzielić ciasto równomiernie między 3 przygotowane Patelnie i wygładzić szczyty łopatką.
Piec, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, a ciasta dopiero zaczynają odciągać się od boków patelni, około 20 minut.
Warstwy będą na wierzchu jasnoszare, a nie rumiane. Schłodzić warstwy w patelniach na stojaku z drutu przez 10 minut. Obróć warstwy na stojaku, aby ostygły do temperatury pokojowej przed wykonaniem oblodzenia.
Aby zrobić lukier karmelowy: w małym rondlu wymieszaj 2½ szklanki cukru, syropu kukurydzianego i mleka; gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Utrzymuj ciepło na małym ogniu. W głębokim, ciężkim rondlu posypać równomiernie resztę ½ szklanki cukru na dnie. Gotować na średnim ogniu bez mieszania, aż cukier rozpuści się, karmelizuje i zmieni kolor bursztynu. Ostrożnie wlej ciepłą mieszaninę mleka do karmelu; mieszanina energicznie bąbelkuje i syczy, a karmel stwardnieje. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż karmel poluzuje się z dna patelni i rozpuszcza się w płynie. Gotować bez mieszania, aż mieszanina osiągnie miękką kulkę (235ºf) na termometrze cukierkowym.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i wanilią. Odstawić do ostygnięcia na 15 minut. Energicznie ubijaj drewnianą łyżką lub mikserem elektrycznym ustawionym na średnią prędkość, aż lukier nie będzie już lśniący i będzie wystarczająco gęsty i kremowy, aby się rozprzestrzenił, około 15 minut.
Na talerzu wyłożyć warstwę ciasta.
Wlej tyle lukru na warstwę, aby pokryć wierzch.
Dodaj kolejną warstwę ciasta i przykryj wierzch lukrem.
Dodać ostatnią warstwę ciasta i powoli wlewać resztę lukru na wierzch, pozwalając mu spływać po bokach. Użyj przesuniętej szpatułki, aby delikatnie rozprowadzić lukier równomiernie po bokach ciasta, uważając, aby nie rozerwać ciasta.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej co najmniej 2 godziny lub do momentu ustawienia lukru przed podaniem.Uwaga: Możesz również upiec ciasto w 2 9-calowych patelniach. Wydłużyć czas pieczenia do około 30 minut.