Ugotuj książkę: ravioli z cytryną i kozim serem
Przepis gotuj książkę: ravioli z cytryną i kozim serem może zaspokoić śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 371 kalorii, 20g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 404 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską maldon, jajka, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć białko jaj można śledzić to danie główne z Tort czarno-biały jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: ravioli ze słodkich ziemniaków w rosole serowym, Ugotuj książkę: Blinty z kozim serem, oraz Ugotuj książkę: ciasteczka z kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, kurkumę i skórkę z cytryny włożyć do robota kuchennego, dodać olej i masę jajeczną i zmiksować na kruche ciasto. Może wymagać dodatkowej mąki lub oleju. Gdy ciasto połączy się i będzie gładkie (może być konieczne wykonanie go trochę ręcznie), podziel je na cztery grube, prostokątne bloki. Owinąć je w folię i schłodzić przez co najmniej 30 minut lub do 2 dni.
Lekko odkurzyć powierzchnię roboczą mąką. Weź jeden kawałek ciasta i spłaszczyć go na powierzchni mąki z wałkiem do ciasta. Ustaw maszynę do makaronu na najszerszym ustawieniu i przekaż ciasto. Powtarzaj, zawężając ustawienie o wycięcie za każdym razem, aż dojdziesz do najniższego ustawienia. Gdy każdy arkusz jest zwinięty, trzymaj go pod wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschł.
Składniki nadzienia, oprócz białka, Połącz w misce i zmiażdż widelcem.
Użyj noża do ciasta lub krawędzi szklanki, aby wytłoczyć około 3-calowe krążki z arkuszy makaronu. Aby uformować każdy raviolo, posmaruj dysk odrobiną białka jajka i umieść czubatą łyżeczkę nadzienia w środku.
Umieść na wierzchu kolejny krążek makaronu. Zanurz palce w mące, a następnie delikatnie wyciśnij powietrze, uszczelniając krawędzie dwóch krążków razem. Powinieneś skończyć z centrum w kształcie poduszki otoczonym krawędzią o szerokości niecałych 3/8 cala. Uszczelnij mocno boki krawędzi, aż nie zobaczysz szwu, w którym spotykają się dwa dyski. Gdy są one wykonane, umieść ravioli na ręczniku do naczyń lub tacy posypanej kaszą manną. Pozostawić do wyschnięcia na 10 do 15 minut. (Możesz teraz przykryć tacę folią i trzymać ravioli w lodówce przez jeden dzień.)
Kiedy gotujemy, doprowadzamy do wrzenia dużą patelnię osolonej wody. Gotować makaron przez 2 do 3 minut, lub aż al dente.
Odcedzić i podzielić na cztery płyty.
Posypać różowym pieprzem, estragonem i skórką cytrynową.
Skropić olej z pestek winogron na ravioli i wokół nich, posypać dodatkową solą i odrobiną soku z cytryny, jeśli chcesz, i podawać od razu.