Ugotuj książkę: Kurczak z gałką muszkatołową
Ugotuj książkę: Kurczak z gałką muszkatołową to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 1166 kalorii, 86g białka, oraz 86 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać kurczaka, cytryna, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: ryż sojowy i kurczak, Ugotuj książkę: kurczak cytrynowy, oraz Ugotuj książkę: Neo-Sałatka z kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Wytrzyj kurczaka do czysta i odetnij cały nadmiar tłuszczu.
Cytrynę przeciąć na pół. Zetrzyj gałkę muszkatołową.
Przetrzyj kurczaka cytryną, wyciskając sok w skórę. Doprawić skórą i wewnątrz jamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Włóż plastry prosciutto do jamy.
Kurczaka przekładamy na patelnię, od strony piersi do dołu, skropimy oliwą z oliwek i pieczemy 1,5 godziny, od czasu do czasu fastrygując.
Dodaj wino po 30 minutach. Przekręć pierś ptaka do góry przez ostatnie 20 minut.
Podawać z sokami z patelni.