Ugotuj książkę: karczochy zapiekane z masłem anchois

Ugotuj książkę: karczochy zapiekane z masłem anchois
Ugotuj książkę: karczochy zapiekane z masłem anchois może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jeśli masz sok z cytryny, ząbki czosnku, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: stek z masłem anchois, Gotuj książkę: Cannellini, Kapar, cytryna i Sardela Crostini, oraz Ugotuj książkę: karczochy alla Contadino dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej wszystkie ruszty dobrze naoliwionego grilla gazowego lub węglowego do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Połącz wszystkie składniki masła i odstaw
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
3
Ostrożnie wyjmij patelnię z grilla. Używając łyżki, zgarnij rozmyte Dławiki z każdej z połówek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Przełożyć oczyszczone połówki na nową patelnię. Używając rąk lub pędzla, równomiernie, ale lekko, pokryj obie strony karczochów olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Umieść karczochy, pokrój stronę w dół, na ruszcie i grilluj, aż dobrze zaznaczone i lekko zwęglone, 2 do 3 minut. Odwróć i powtórz na drugiej stronie, grillowanie przez 2 do 3 minut. Jeszcze pocięte bokiem do góry, umieścić około 1/2 łyżki masła w każdej z zagłębień i pozostawić do stopienia. Wycisnąć sok z cytryny na wierzch i posypać natką pietruszki i fleur de sel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Wyjmij karczochy z grilla i ułóż na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn