Ugotuj książkę: jajka-Chilaquiles w stylu dowolnym
Gotuj książkę: jajka-any-Style Chilaquiles jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 613 kalorii. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś SOS, jalapeño, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać czarną fasolę można śledzić to danie główne z Deser z czarnej fasoli i słodkich ziemniaków jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Chilaquiles Verdes, Gotuj książkę: jajka w piekle, oraz Ugotuj książkę: Sriracha Deviled Eggs.
Instrukcje
Aby zrobić sos, umieścić pomidory, jalapeño, szalotka, i czosnek w blenderze i proces, aż będzie gładka.
Podgrzać btuter w patelni saute na średnim ogniu.
Wlać mieszaną mieszaninę do patelni, wymieszać z czarną fasolą i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Aby przygotować chilaquiles, podgrzać olej do 350 stopni F w głębokim garnku lub holenderskim piekarniku. Delikatnie opuść jedną lub dwie tortille do gorącego oleju za pomocą metalowych szczypiec i smaż przez około 1 minutę z każdej strony, aż będą złote.
Wyjąć z oleju i przenieść do regału chłodzącego wyłożonego papierowymi ręcznikami.
Posypać solą. Powtórz z pozostałymi tortillami. (Uwaga: jeśli wolisz ich nie smażyć, tortille można piec w piekarniku 375 stopni F przez 10-15 minut.)
Przygotować jajka na zamówienie dla każdej porcji.
Tortillę ułożyć na talerzu, na wierzch polać ok. 1/4 szklanki sosu, posypać serem i dodać łyżkę kremy. Ułóż drugą tortillę na wierzchu tej warstwy, tworząc kolejną w ten sam sposób. Wierzch z jajkiem i podawać.