Ugotuj książkę: budyń chlebowy rabarbarowy z sosem Whiskey
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj gotować książkę: rabarbarowy budyń chlebowy z sosem Whiskey spróbować. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,39 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, rabarbar, whisky i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 112 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: budyń z kozim serem, Gotuj książkę: kotlety wieprzowe Tennessee Whiskey, oraz Budyń chlebowy z sosem Whiskey dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, ubić razem jajka, mleko, pół i pół, 1/4 szklanki cukru, wanilia, i sól. Wymieszać chleb z mieszaniną jaj, przykryć miskę i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 2 godzin, pchając chleb do płynu od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 191°. Posmaruj 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia. W średniej misce, połączyć rabarbar, pozostałe 1/4 szklanki cukru, i cynamon. Delikatnie wymieszać mieszaninę rabarbaru z mieszaniną chleba.
Wlać mieszaninę równomiernie do przygotowanej patelni do pieczenia.
Piec do złotego koloru i lekko dmuchane, 55 minut do 1 godziny 5 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku przez około 30 minut.
W małym rondlu roztopić masło na średnim ogniu.
Ubić cukier, pół na pół, whiskey i sól. Doprowadzić do duszenia i gotować, często mieszając, aż sos jest lekko zagęszczony, 4 do 5 protokół.
Aby służyć, łyżką ciepły budyń chleb do misek i skropić ciepłym sosem whisky.