Ugotuj książkę: boczek tłusty majonez
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Gotować książkę: boczek tłuszczu majonez może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 370 kalorii, 2G białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. 100 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz tłuszcz z boczku, musztardę dijon, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: zimny homar z domowym majonezem, Ugotuj książkę: stek Kowbojski z majonezem Chipotle, oraz Ugotuj książkę: chleb z serem Boczkowo-Pimento.
Instrukcje
Żółtka, musztardę i 1 1/2 łyżeczki włożyć do blendera lub miski do miksowania. Beat na wysokiej przez 2 minuty, aż dobrze wymieszane.
Dodać tłuszcz boczkowy (nie trzeba dodawać stopniowo, jeśli wszystko jest odpowiednio schłodzone), kontynuując bicie, aż mieszanina będzie gęsta. W zależności od tego, jak gruby i bogaty lubisz swój majonez, możesz lub nie potrzebujesz całej ilości tłuszczu.
Powoli mieszaj w pozostałym soku z cytryny, soli morskiej i pieprzu, ubijając go praktycznie nieprzerwanie przez cały czas. Dostosuj przyprawę do smaku.
Majonez utrzymuje się przez kilka tygodni w lodówce.