Ugotuj książkę: Anellini alla Pecorara

Ugotuj książkę: Anellini alla Pecorara
Gotuj książkę: Anellini alla Pecorara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 9,24 zł za porcję, ten przepis okładki 66% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 162g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 1797 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pieczeń wołową, cebulę, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Bruschettan Alla Romana, Ugotuj książkę: karczochy alla Contadino, oraz Ugotuj książkę: Spaghetti alla Carbonara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby ragù all ' Abruzzese: ogrzać olej roślinny w dużym holenderskim piekarniku lub innym garnku o dużym dnie umieszczonym na średnim ogniu. Kawałki mięsa przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu i dodajemy do garnka. Brązowy przez 3 do 4 minut, a następnie obrócić kawałki na brązową drugą stronę, kolejne 3 do 4 minut. Nadal brązowo mięso, aż będzie ładnie wysmarowane na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2
Wyjąć kawałki do głębokiego talerza lub miski. Odstaw garnek na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Przełóż pomidory przez młyn spożywczy wyposażony w Dysk z najmniejszymi otworami. Odrzuć ciała stałe. Odstawić zmielone pomidory na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4
Odstawić garnek na średnie ciepło i dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Mieszać w cebuli, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i smażyć przez około 5 protokół, lub aż cebula jest błyszcząca i zaczyna mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Wlać pomidory, podnieść ogień do średniej wysokości i doprowadzić do duszenia. Powrót mięso do garnka i zmniejszyć ogień do średnio-niskie lub niskie, aby utrzymać delikatne gotować. Przykryć częściowo i niech SOS dusić, mieszając go od czasu do czasu, przez około 3 godziny, lub do momentu, gdy mięso jest bardzo miękkie i sos jest zagęszczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodać plusk lub dwa wody, jeśli sos zgęstnieje zbyt dużo przed mięsa jest gotowy. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Wyłącz ogrzewanie.
8
Mięso wyjąć z garnka przed użyciem sosu. Uwaga: mięso, nawiasem mówiąc, nigdy nie zostanie odrzucone przez zaradnych Włochów: jest podawane jako drugie danie lub drobno posiekane i używane jako farsz do cannelloni lub ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CannelloniCannelloni
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
RavioliRavioli
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Aby zrobić ciasto z makaronu: włóż 4 szklanki mąki i soli do robota kuchennego i krótko pulsuj, aby połączyć. Jajka rozbić do miski roboczej i skropić oliwą z oliwek. Przy uruchomionym silniku powoli zacznij dodawać wodę, dodając tylko tyle, ile potrzebujesz, aby mieszanina utworzyła okruchy, które wyglądają jak małe twarogi. Szczypta razem trochę mieszanki i toczyć wokół. Powinien tworzyć miękką piłkę. Jeśli mieszanina wydaje się sucha, skropić w innym 1 do 2 kropli wody. Jeśli wydaje się zbyt mokry i lepki, dodaj dodatkową mąkę, 1 łyżkę na raz i krótko pulsuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
10
Obróć mieszaninę na czystą powierzchnię roboczą posypaną lekko mąką i naciśnij ją razem z rękami, aby utworzyć szorstką kulkę. Zagniataj ciasto: dłonią odepchnij ciasto delikatnie, ale mocno od siebie, a następnie złóż je do siebie. Obróć ciasto o ćwierć obrotu i powtórz ruch pchania i składania. Kontynuuj ugniatanie przez kilka minut lub aż ciasto będzie gładkie i jedwabiste. Uformuj go w kulkę i owinąć szczelnie folią z tworzywa sztucznego/folią spożywczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
11
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Przykryj dużą przestrzeń czystym obrusem i posyp ściereczkę mąką. Tutaj umieścisz anellini po ich ukształtowaniu. Uszczypnij kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego i zawiń resztę. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej zwiń kawałek ciasta w cienką linę o średnicy około 1/8 cala. Używaj dłoni do toczenia się tam iz powrotem, a palce do rozciągania i rozciągania liny podczas toczenia. Uważam, że pomocne jest bardzo lekko zwilżyć dłonie wodą co tak często, aby pomóc toczenia, więc trzymam małą miskę wody w pobliżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron AnelliniMakaron Anellini
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
13
Gdy lina ma odpowiednią średnicę, pociąć ją na 3 1/2-ich długości. Przynieś dwa końce każdej długości razem, tworząc pierścień, a następnie zwiń szew łączący między dwoma palcami, aby bezpiecznie uszczelnić. Gdy pierścienie są gotowe, umieść je na ścierce z mąki. Po zakończeniu kształtowania pierwszej liny, uszczypnij drugi kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego, rozwałkuj go, a następnie uformuj i uszczelnij więcej pierścieni. Kontynuuj kształtowanie anellini, aż zużyjesz całe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron AnelliniMakaron Anellini
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
14
Istnieje tradycyjny sposób tworzenia anellini, możesz spróbować. Wymaga trochę praktyki i zwinności, ale jest dość łatwy do opanowania i trochę szybszy. Zamiast przeciąć linę na krótsze długości, podnieś ją kciukiem i środkowym palcem jednej ręki i zawiń jej koniec luźno wokół palca wskazującego drugiej ręki, tworząc pętlę z ogonem. Uszczypnij ogon i zamknij pętlę, a następnie kontynuuj tworzenie kolejnych pętli z pozostałą częścią liny.(Jeśli podajesz anellini tego samego dnia, możesz zostawić je na tkaninie do kilku godzin przed gotowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron AnelliniMakaron Anellini
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
15
Przynieś bardzo duży garnek lub garnek wody do toczącego się wrzenia i soli obficie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
16
Podczas podgrzewania wody wlej olej roślinny na głębokość 1/4 cala do dużej patelni i umieść na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
17
Umieść talerz wyłożony podwójną warstwą papierowych ręczników / chłonnego papieru lub dużą, gładką brązowo-papierową torbę w pobliżu pieca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
18
Ostrożnie dodać kawałki bakłażana (olej może rozpryskać) i smażyć, obracając je od czasu do czasu łyżką szczelinową, przez 4 do 5 minut lub do złotego koloru. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść kawałki do przygotowanego talerza, aby osuszyć. Cukinię smażyć w oleju w ten sam sposób, przesuwając kawałki na patelni przez około 5 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
19
Przenieś je na ten sam talerz. Następnie smażyć paprykę przez około 5 minut, lub do złotego w miejscach i po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
20
Przenieść je na talerz z innymi warzywami. Dokładnie przenieść wszystko, ale około 1 szklanka warzyw do garnka ragù, delikatnie mieszając je. Odstawić zarezerwowane warzywa do dekoracji gotowego dania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
21
Gdy woda się zagotuje, ostrożnie wrzuć anellini do garnka i wymieszaj, aby się oddzielić. Przykryć garnek, aż woda wróci do wrzenia, następnie odkryć i gotować makaron przez około 15 minut, lub do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron AnelliniMakaron Anellini
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
22
Odcedzić makaron w durszlaku ustawionym w zlewie, rezerwując około 1 szklanki wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
23
Powrót makaron do garnka i łyżka około dwóch trzecich sosu na nim. Delikatnie wrzucić, aż makaron jest równomiernie pokryte sosem, dodając plusk lub dwa wody do gotowania, jeśli to konieczne, aby poluzować SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
24
Przełożyć ubrany makaron do rozgrzanej miski lub płytkich pojedynczych misek i łyżką pozostałego sosu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
25
Posyp zarezerwowane warzywa na wierzch, a następnie top z ricottą i odrobiną Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
26
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn