Ugotuj książkę: Japchae, Koreański makaron z słodkimi ziemniakami

Ugotuj książkę: Japchae, Koreański makaron z słodkimi ziemniakami
Ugotuj książkę: Japchae, Koreański słodki makaron ziemniaczany może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 472 kalorie, 13g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 54 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka grzybów shiitake, żeberka wołowego, azjatyckiego oleju sezamowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Japchae (Koreański Makaron Smażony Na Słodkich Ziemniakach), Japchae (Koreański Makaron Szklany), oraz Makaron Koreański Wegetariański (Japchae) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Makaron ze słodkich ziemniaków gotować w dużym garnku z wrzącą wodą przez 4 do 5 minut. Natychmiast odcedzić i dokładnie spłukać pod zimną wodą. Pamiętaj, aby nie rozgotować makaronu, bo stracą swoją żującą konsystencję. Jeśli chcesz, pokrój makaron nożyczkami na długości od 6 do 7 cali dla łatwiejszego jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Szpinak blanszujemy we wrzącej wodzie. Spłucz natychmiast pod zimną wodą, wyciśnij wodę z liści i uformuj w kulkę, a następnie przeciąć kulkę na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Połączyć szpinak, połowę czosnku, 1/2 łyżeczki oleju sezamowego i 1/4 łyżeczki soli w małej misce. Odstawić do niech smaki namoczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj wołowinę, pozostały czosnek, 1 łyżeczkę sosu sojowego i 1 łyżeczkę oleju sezamowego. Smażyć, aż wołowina jest gotowana, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
6
Dodaj cebulę, grzyby, i marchew i gotować, aż cebula jest przezroczysta, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodać zieloną cebulę i smażyć przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
8
Zdjąć z ognia.
9
W dużej misce, dokładnie połączyć makaron, mieszanka wołowiny, szpinak, pozostałe 1/4 szklanki sosu sojowego, 1 łyżka oleju sezamowego, i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Podawać na ciepło, posypane sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn