Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: Curry małże spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 608 kalorii. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, ostry sos, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Gotuj książkę Planer imprezowy: Crostini z małż, Ugotuj książkę: Garlicki małże gotowane na parze z kukurydzą i Sherry, oraz Ugotuj książkę: sałatka jajeczna curry z karmelizowaną cebulą.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż migocze. Kropla w cebuli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor, o 15 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę więcej. Wymieszać dwie trzecie pomidorów i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®
3
Posypać curry, imbir i cynamon i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 1 minutę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4
Odrzuć wszystkie małże, które czują się ciężkie (co oznacza, że są pełne piasku), mają połamane muszle lub nie zamykają się po dotknięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)
5
Wlać wino do pojemnego garnka. Stukot w małże, przykryć szczelnie, i gotować na dużym ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż muszle pop otworzyć, 7 do 10 protokół. Wyrzuć wszystkie małże, które nie chcą się otworzyć, a potem wyłup wszystkie z wyjątkiem 18 z muszli. Odcedzić płyn z małży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj 1 1/2 szklanki płynu małży na patelni z mieszaniną pomidorową, a następnie dodaj śmietanę i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, aby lekko zagęścić. Jeśli wolisz rosół curry, dodaj więcej płynu Małży; jeśli jest to kremowe curry, że jesteś po, zmniejszyć mieszaninę więcej. Doprawić sosem piri-piri, solą i pieprzem do smaku. Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z łuskanymi małżami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
2 Szklanki (po 3-1/2 Uncji Każda) Budyniu Cytrynowego W Rozmiarze Przekąski
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Łyżka ryżu w 6 misek i top z małży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Udekorować każdy z małży w skorupkach, i prysznic z pozostałych pomidorów i kolendry. Podaj SOS piri-piri przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.