Tęczowa Bułka Z Ciastem
Przepis Rainbow Cake Roll jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie wybitny bez nabiału opcja dla miłośników Południowego jedzenia. Ten przepis serwuje 15 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 2G tłuszczu i w sumie 153 kalorii. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Ten przepis z Taste of Home ma 21 fanów. Mieszanka pomarańczowego sorbetu, mąki tortowej, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Rainbow Roll-Upy, Rainbow Sorbet Roll, oraz Tęczowa Bułka Z Kurczakiem.
Instrukcje
Wyłóż nasmarowany 15 cali. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia z woskowanym papierem; nasmaruj Papier i odłóż na bok.
W dużej misce ubij żółtka, 1/2 szklanki cukru i wyciągnij, aż zgęstnieje. W małej misce ubij białka na pianę. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć do mieszaniny żółtka.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; złożyć do mieszanki żółtkowej.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 375° przez 13-15 minut lub do momentu, gdy ciasto odskoczy po lekkim dotknięciu. Ostudzić przez 5 minut. Obróć ciasto na ręcznik kuchenny posypany cukrem cukierniczym. Delikatnie zdejmij woskowany papier.
Zwiń ciasto w stylu galaretki ręcznikowej, zaczynając od krótkiego boku. Ostudzić całkowicie na ruszcie.
Rozłóż sorbet malinowy wzdłuż jednej trzeciej ciasta z dokładnością do 1/2 cala. krawędzi. Powtórz z sorbetem pomarańczowym i limonkowym.
Zwiń ostrożnie; umieść szew stroną do dołu na arkuszu folii i zawiń bezpiecznie w folię. Zamrozić do twardości, około 6 godzin.
Wyjmij z zamrażarki 15 minut przed podaniem.
Posyp cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.