Tzatziki z awokado
Awokado Tzatziki może być właśnie przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ta bezglutenowa, lakto ovo wegetariańska i pierwotna receptura zawiera 58 kalorii, 1 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. To tani przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup awokado, ogórek, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 38%. Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Tzatziki z awokado, Tzatziki z awokado-miętą i Sos z awokado Tzatziki.
Instrukcje
W średniej misce połącz awokado, czosnek, sok z cytryny, śmietanę i ogórek. Rozgnieć widelcem na gładką masę. Jeśli Twoje awokado nie jest wystarczająco dojrzałe, możesz użyć robota kuchennego. Dopraw płatkami czerwonej papryki, kolendrą, miętą, solą i pieprzem i dobrze wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Piersi Bażanta Jeśli), Napój Alkoholowy, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Likier Granatowy Lub Sok żurawinowy, Typ Elementu Menu, Moschofilero, Assyrtiko, Agiorgitiko
Białe wino, napój alkoholowy i składnik to moje ulubione dania Tzatziki. Jeśli masz ochotę na greckie jedzenie, assyrtiko i moschofilero to wspaniałe białe wina, które pasują do kurczaka, owoców morza itp. Agiorgitiko to pełne, czerwone wino, odpowiednie do pieczonych mięs i jagnięciny.
![Tom Eddy Tenz-Sauvignon Blanc]()
Tom Eddy Tenz-Sauvignon Blanc
Nuty klasycznych właściwości ziołowych Marlborough Sauvignon uzupełniają inne złożone cechy grejpfruta, białej gruszki, zielonej trawy i agrestu. Intensywne aromaty wina są wzmocnione na podniebieniu subtelną mineralnością i apetyczną kwasowością. Skoncentrowane wykończenie jest rześkie, czyste i długotrwałe. Profil degustacyjny wina doskonale komponuje się z różnorodnymi potrawami (np. świeżymi ostrygami!), ale z łatwością można nim delektować się samym winem w upalny letni dzień. Dzięki!