Tzatsiki
Tzatsiki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 4,34 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Jeśli masz szalotkę, ogórek, ocet destylowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Ćwiartuj ogórek wzdłuż i przycinaj trójkątny klin nasion.
Ogórek pokroić w bardzo małą, równą kostkę.
Przenieść do miski do mieszania.
W robocie kuchennym, połączyć czosnek, ocet, szalotki, i koperek. Pulsuj do drobno posiekanego, ale nie przecieranego.
Dodać mieszaninę do ogórków; dodać jogurt. Złóż razem gumową szpatułką, dodając oliwę z oliwek i sok z cytryny. Obficie przyprawić koszerną solą i pieprzem, zaczynając od 1 łyżki soli. Smak przypraw. Możesz przechowywać Tzatsiki w przykrytym, czystym słoiku w lodówce przez okres do 1 tygodnia.
* Klin: posmaruj trochę Tzatsiki na Trójkąt pita. Doprawić niewielką szczyptą suchego greckiego oregano, kilkoma kawałkami pokrojonego w kostkę pomidora lub pomidorka winogronowego lub wiśniowego oraz kilkoma pałeczkami salami.
Przedruk za zgodą jak upiec jagnięcinę: Nowa grecka Klasyka gotowania Michael Psilakis, © październik 2009 Little Brown