Twisty z sera parmezanowego
Przepis na Twisty z parmezanem można przygotować w około 1 godzinę. Za 12 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 28 osób. Jedna porcja zawiera 54 kalorie, 1 g białka i 4 g tłuszczu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką parmezan, pietruszkę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis wypróbowało i polubiło 28 osób. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik wynoszący 19%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Twisty z parmezanem, Parmezanowe ciasta francuskie z serem i Parmezan Twists.
Instrukcje
Rozmrażaj arkusz ciasta w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wymieszaj ser, pietruszkę i oregano.
Rozłóż ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 14 x 10 cali.
Obie połówki posmaruj masą jajeczną. Na wierzch 1 prostokąt z mieszanką serową.
Połóż pozostały prostokąt na prostokącie pokrytym serem, jajkiem do dołu.
Delikatnie rozwałkuj wałkiem do ciasta, aby uszczelnić.
Pokrój w poprzek na 28 pasków (1/2 cala). Skręć paski i ułóż je na natłuszczonej blasze do pieczenia w odległości 2 cali, dociskając końce.
Posmaruj mieszanką jajeczną.
Piec 10 minut lub do złotego koloru.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Na 28 przekąsek.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Roederer Cristal Brut. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 299 dolarów.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest olśniewająco żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.