Tuńczyk Zapiekany Z Nasionami Kopru Włoskiego I Masłem Caper Brown
Zapiekany Tuńczyk z nasionami kopru włoskiego i brązowym masłem Caper może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 514 kalorii, 40g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 6,4 USD za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, śmietanę, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka zapiekane z masłem kaparowym, Łosoś zapiekany z masłem musztardowo-kaparowym, oraz Stek zapiekany z masłem kaparowo-anchois.
Instrukcje
Sok z cytryny i kapary umieścić w 1-qt. żaroodporna miarka. Doprowadzić masło i śmietanę do szybkiego gotowania na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu, ubijając często. Mieszanina będzie wyglądaćdomogenny na początku, a następnie oddzieli się i zacznie się zmieniać na złoty kolor. Kontynuuj ubijanie, aż zmieni kolor na ciemną rdzę, w sumie około 10 minut. Ostrożnie wlać mieszaninę brązowego masła do soku z cytryny; masło zagotuje się i wypluwa.
Trzepaczka połączyć i wrócić do rondla, z ognia.
Posyp tuńczyka z obu stron nasionami kopru włoskiego, solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 10-do 12-calowej ciężkiej patelni (najlepiej żeliwo) na średnim ogniu, aż migotanie gorące. Obsmażyć tuńczyka po obu stronach, aż do zrobienia według własnych upodobań, około 2 minut na stronę dla średnio rzadkich (nadal surowe w środku) lub 3 minuty na stronę dla średnich (tylko różowe w środku).
Przenieść tuńczyka na talerze. W razie potrzeby szybko podgrzej SOS.
Podawać tuńczyka skropionego sosem. Propozycje serwowania ten tuńczyk jest pyszny posypany świeżą pietruszką i dobrze łączy się z prażonym koprem włoskim.
na bazie czterech porcji, kalorii
72, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
2, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.