Tuńczyk Zapiekany Z Nasionami Kopru Włoskiego I Masłem Caper Brown

Tuńczyk Zapiekany Z Nasionami Kopru Włoskiego I Masłem Caper Brown
Zapiekany Tuńczyk z nasionami kopru włoskiego i brązowym masłem Caper może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 514 kalorii, 40g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 6,4 USD za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, śmietanę, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka zapiekane z masłem kaparowym, Łosoś zapiekany z masłem musztardowo-kaparowym, oraz Stek zapiekany z masłem kaparowo-anchois.

Instrukcje

1
Sok z cytryny i kapary umieścić w 1-qt. żaroodporna miarka. Doprowadzić masło i śmietanę do szybkiego gotowania na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu, ubijając często. Mieszanina będzie wyglądaćdomogenny na początku, a następnie oddzieli się i zacznie się zmieniać na złoty kolor. Kontynuuj ubijanie, aż zmieni kolor na ciemną rdzę, w sumie około 10 minut. Ostrożnie wlać mieszaninę brązowego masła do soku z cytryny; masło zagotuje się i wypluwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Trzepaczka połączyć i wrócić do rondla, z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Posyp tuńczyka z obu stron nasionami kopru włoskiego, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Rozgrzać olej w 10-do 12-calowej ciężkiej patelni (najlepiej żeliwo) na średnim ogniu, aż migotanie gorące. Obsmażyć tuńczyka po obu stronach, aż do zrobienia według własnych upodobań, około 2 minut na stronę dla średnio rzadkich (nadal surowe w środku) lub 3 minuty na stronę dla średnich (tylko różowe w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Przenieść tuńczyka na talerze. W razie potrzeby szybko podgrzej SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Podawać tuńczyka skropionego sosem. Propozycje serwowania ten tuńczyk jest pyszny posypany świeżą pietruszką i dobrze łączy się z prażonym koprem włoskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1
Rozmiar
2
na bazie czterech porcji, kalorii
1
600, tłuszcz
2
33, Kalorie Tłuszczowe
1
290, Tłuszcze Nasycone
2
16, białko
3
72, Tłuszcz Jednonienasycony
4
10, węglowodany
5
400, Cholesterol
6
220, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
2, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn